Handige tips om de woonkamer in te richten

De woonkamer is de plek in huis waar je tot rust komt na een lange werkdag, maar je ontvangt er ook gasten en geniet er van heerlijk diners. De inrichting van je woonkamer verdient dus zeker de nodige aandacht. Je kunt jouw persoonlijke smaak uitdrukken in je interieur en daarom kijk je er ongetwijfeld al naar uit om die ruimte in te richten. Maar als je niet goed weet hoe je er precies aan moet beginnen, dan kan het een lastige klus worden. Hier vind je enkele handige tips die jou zullen helpen.

Comfort

Als je de juiste eettafel gevonden hebt voor in je eethoekje, dan is het natuurlijk belangrijk om stoelen te kiezen die er perfect bij passen. Maar het geheel moet er niet alleen leuk uitzien, je stoelen moeten ook  comfortabel genoeg zijn. Het kan namelijk wel eens gebeuren dat je uren gezellig aan tafel blijft zitten. Gestoffeerde stoelen of eetkamerstoelen uit (kunst)leer met zijn daarom een uitstekend idee. Geen paniek, je kunt natuurlijk ook gaan voor stoelen uit andere materialen en die dan extra zacht maken met sierkussentjes. Zo raak je bovendien 2 vliegen in 1 klap, want met kussens voeg je ook nog eens een leuk decoratief elementje toe. Hetzelfde principe geldt voor de bank: een tv-avondje is toch niet compleet als je niet kunt neerploffen in een zalig comfortabele bank? Kussens en plaids zijn een absolute must!

Opbergruimte

Je favoriete leesvoer verdient een mooi plekje in de woonkamer. Kies voor een ruime boekenkast om indruk te maken met jouw persoonlijke lectuurcollectie. Voor servies, glazen en dergelijke zijn een dressoir, een buffetkast of een vitrinekast onmisbaar. Tip: versier de kasten met leuke decoratie! Veel  kasten beschikken over open vakken waarin je jouw mooiste decoratieartikelen kunt tentoonstellen. Of plaats gewoon een vaas, fotokader of plant bovenop je dressoir, easy! Een origineel en praktisch alternatief zijn wandrekjes. Een zwevende kast biedt je de nodige opbergruimte en geeft je woonkamer tegelijk een verfijnde look. Als je wat kale muren hebt, fleur je ze hier meteen helemaal mee op!

Functionaliteit

Het juiste meubilair kan wonderen doen om plaats te besparen! Kies bijvoorbeeld voor meubels met open opbergvakken of voldoende lades om spullen in kwijt te kunnen. Ontvang jij graag vrienden of familie bij je thuis? Overweeg dan zeker een verlengbare eettafel. Zo kun je ook op onverwachte momenten snel extra plaatsjes tevoorschijn toveren. Daarnaast zijn krukjes of poefs heel handig, aangezien je er overal waar je wilt een zitplaats van kan maken. Last but not least: kies voor praktische bijzettafeltjes die je kunt opplooien of onder elkaar schuiven.

Lees tip:  Van babykamers tot buggy's



Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.