Verlichting in de Babykamer

Babykamer lampen zijn vaak een ondergeschoven kindje. Toch is het ontzettend belangrijk om de juiste babykamer verlichting aan te brengen in de babykamer. Een kindje op komst is natuurlijk ontzettend leuk en spannend. Vaak ga je al snel beginnen met het creëren van een mooie Babykamer. Daarbij is tegenwoordig in iedere smaak en stijl wel wat te vinden. Meestal zijn de aanstaande ouders geneigd om eerst een bepaalde kleur en stijl te kiezen, en vaak pas op het laatste te denken aan welke verlichting handig is of erbij past. Wij adviseren je echter om andersom te werk te gaan. Babykamer lampen zijn namelijk essentieel en kan je als de baby er straks is heel veel frustratie en slapeloze nachten besparen. In deze blog lees je hoe.

Gelukkig is er tegenwoordig ook op het gebied van verlichting voor de Babykamer heel veel keus. Houd je allereerst vast aan de 3 basislampen die nodig zijn in iedere babykamer: een hang -of plafondlamp, een nachtlampje en een wandlamp.

Babykamer hang -en plafondlampen

De hanglamp of plafondlamp van een babykamer is een echte eyecather. Deze is heel prominent aanwezig, vaak in het midden van het kamertje. Deze lamp klik je ook als eerste aan zodra je het kamertje ingaat. De hanglamp of plafondlamp moet naast goed licht geven uiteraard mooi zijn en passen bij de stijl die je voor ogen hebt voor het kamertje. Wanneer je eerst begint met de hele kamer stijlen en aansluitend op zoek moet naar een bijpassende hang -of plafondlamp babykamer, kom je vaak van een koude kermis thuis. Het past net niet qua kleur en/ of stijl en dat is zonde. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden voor een prachtige lamp en bij sommige winkels kan je soms zelfs in overleg bepalen welke stof je wilt gebruiken voor de babykamer lamp.  Of je kiest voor een hanglamp of plafondlamp maakt niet zoveel uit. Het kan afhangen van jouw persoonlijke voorkeur of de hoogte van het plafond.  Meestal zijn ze allebei verkrijgbaar in hetzelfde dessin.

Lees tip:  De voordelen van een draagzak

 Babykamer nachtlampje

Een nachtlampje is echt onmisbaar in de babykamer. Een nachtlampje biedt bijvoorbeeld uitkomst bij de nachtelijke voedingen. Door het summiere licht dat een nachtlampje babykamer geeft, wordt je baby (en jij) niet helemaal wakker. Wel geeft het genoeg licht om rustig te kunnen voeden. Creëer met een nachtlampje een sfeer waarbij jullie beiden na het voedingsmoment weer rustig in slaap kunnen vallen. Ook als je op zoek moet naar een verloren speentje of knuffeltje, geeft een nachtlampje de verlichting die je nodig hebt. Niemand zit midden in de nacht te wachten op een baby die klaarwakker wordt van het licht van een lamp. Daarnaast zijn nachtlampjes is zoveel leuke maten, vormen, kleuren en varianten verkrijgbaar dat ze eigenlijk ook niet mogen ontbreken als gave babykamer accessoire.

Babykamer wandlampje

Het wandlampje voor de babykamer hang je op naast de (voedings)stoel of commode. Het wandlampje geeft net een wat liever en fijner licht op de momenten dat je dat nodig hebt. Je kan daarbij denken aan het moment voor het slapengaan of juist het moment van wakker worden in de vroege ochtend. Ook wandlampjes zijn in verschillende stijlen, vormen en maten verkrijgbaar. Zo is het leuk om ze aan te kiezen in dezelfde stijl en kleur als de plafond -of hanglamp.  Zo creëer je een heel mooi geheel in de babykamer.

Neem de tijd om je Babykamer verlichting goed en zorgvuldig uit te kiezen. Tegenwoordig is er veel keuze en zijn er veel mooie en stijlvolle  merken die verlichting aanbieden. Laat je goed voorlichten en bovenal inspireren.

Lees tip:  Wat staat er op een geboortekaartje?

Dit artikel werd mede mogelijkheid gemaakt door www.dreumesenzo.nl
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.