Mini Rodini duurzaam merk

Wat is Mini Rodini?

Mini Rodini wordt steeds bekender in ons land. Dit is best bijzonder want het merk gaat helemaal niet mee met de trends. De prints zijn bijzonder en het kleurgebruik is geniaal. Mini Rodini loopt voor op het gebied van ecologische productie. De jassen van Mini rodini zijn bijvoorbeeld gemaakt van PET flessen en de leggings van afval uit de zee.

Het merk is opgericht in 2006 door Cassandra Rhodin om te laten zien dat alle kinderen met hun fantasie alles mogelijk is. Het merk gaat serieus om met kinderen en vind het belangrijk dat de kleren passen bij de persoonlijkheid, stemming en creativiteit van een kind.

Mini Rodini heeft zijn eigen urban stijl waar kinderen hun eigen creativiteit kunnen laten zien en kunnen spelen. Bovenaan elke collectie van Mini Rodini staan duurzaamheid, kwaliteit en comfort, wat het merk zo mooi maakt.

De visie van Mini Rodini is altijd geweest om het voor ouders zo gemakkelijk en opwindend mogelijk te maken om betere producten te kopen voor hun kinderen. Met een betrekking tot het ontwerp en de ecologische en ethische aspecten van de productie. De kwaliteit van het product is net zo belangrijk als het speelse en humoristische esthetiek dat de kinderen aanspreekt.

Het merk begon in een paar kleine winkels in Stockholm met als opslag het appartement van Cassandra. Toen het in die winkels werd uitgebracht was het vrijwel meteen uitverkocht. Het ging al snel door naar een zelfstandige winkel op slechts steenworp afstand. Het merk werd al snel favoriet bij de pers, dit bleef niet alleen bij Zweden maar ook internationaal. Dit kwam vanwege de unieke interpretatie die het merk had van kinderkleding.

Lees tip:  Spelletjes om met je baby te spelen

Wat voor assortiment heeft Mini Rodini?

Het merk heeft heel verschillende soorten kleding zoals shirts, jassen en broeken. We hebben een paar meest voorkomende op een rijtje gezet:

 • Mini Rodini broek
 • Mini Rodini vest
 • Mini Rodini parka
 • Mini Rodini winterjas
 • Mini Rodini sokken

Maar ze hebben ook jurken, mutsen, jumpsuits, sweatshirts en nog veel meer!

Deze soorten kleding worden uitgebracht aan de hand van verschillende collecties. De recentste collecties zijn:

 • Save the Galgo
 • E.T. Phone Mini Rodini
 • Fur Elise
 • A la mer
 • Diana
 • 4 Elephants
 • Upcycling

Van welk materiaal word het merk gemaakt?

Het merk heeft een strikt beleid over welke materialen als duurzaam kunnen worden beschouwd. Dit is niet alleen goed voor de planeet maar ook voor de kinderen die de kleding dragen. De materialen die voor het merk worden gemaakt bestaan uit minimaal 80% duurzaam betere materialen: gerecycled, upcycled, ECONYL®-garen, Tencel ™ lyocell en Modal®.

De biologische materialen zijn bijvoorbeeld katoen en biologisch wol. De ECONYL garen worden gemaakt van achtergelaten visnetten en ander afval uit de oceaan. TENCEL en LYOCELL is afkomstig uit duurzame bosbouw. Modal is ook afkomstig van duurzaam bos hout, vooral beuken worden gebruikt.

Het upcycled gedeelte word gemaakt van het afval dat bij eerdere productie is overgebleven. Zo wordt al het afval nog een keer gebruikt. Dit is voordelig omdat er niet andere nieuwe materialen nodig zijn. Er is dus wel een verschil tussen upcycling en recycling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.