Kraamzorg regelen: wat is het?

Zwanger zijn van een baby is natuurlijk helemaal geweldig. Als moeder en als vader ben je hier helemaal gelukkig mee. Dit is logisch, maar er komt in deze tijd ook heel erg veel op je af. Samen met je partner moet je van alles regelen en dit kan soms ingewikkeld zijn. Zo moet er een babykamer ingericht worden en moeten er spullen aangeschaft worden. Je kunt hierbij denken aan een buggy voor het kind, maar ook aan het regelen van de kraamzorg. De kraamzorg van jouw baby is superbelangrijk, maar ook voor jezelf. Veel mensen vergeten dit, maar hebben hier achteraf veel spijt van. Wil jij weten wat het precies is en hoe je het moet regelen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat is het nu precies? 

Kraamzorg krijg je de eerste acht tot tien dagen na de geboorte van de baby. Er komt dan een kraamverzorgende langs en deze zit boordevol handige tips en steun. Zo heeft de kraamverzorgende al heel veel mensen geholpen en heeft hij of zij ook veel ervaring. Zij of hij geeft jou en je partner een spoedcursus ouderschap. Je krijgt op deze manier uitleg en advies over verschillende belangrijke zaken. Je kunt hierbij denken aan de veiligheid, verzorging en voeding van je kindje. Het is een soort van steun en toeverlaat en deze helpt wanneer het nodig is. Verder ondersteunt een kraamverzorgende ook in het huishouden en met andere praktische zaken. De meeste moeders hebben hier namelijk niet de kracht voor net na een bevalling en dat is logisch. 

Lees tip:  Leuk en betaalbaar speelgoed voor kinderen: kleine cadeautjes onder de €15

Zo kan de kraamverzorgende koken, maar ook zorgen voor de andere kinderen. De kraamverzorgende houdt ook altijd de gezondheid van het kind en de moeder in de gaten. Mocht er iets zijn, trekt de kraamverzorgende direct aan de bel. Wil jij weten hoe je een kraamzorg aanbieder inschakelt? Hieronder kun je er veel meer over lezen!

De juiste kraamzorg aanbieder vinden

Het vinden van de juiste kraamverzorgende is altijd lastig, maar een verloskundige kan je hierbij helpen. Zo weet de verloskundige alles af van de kraamzorg en kent deze ook vaak verschillende aanbieders. Kijk op het internet naar een kraamzorg aanbieder in de omgeving en controleer de website. Je kunt hier precies zien welke diensten ze aanbieden en kunt hier ook meer informatie over lezen. De kosten van de aanbieder zijn natuurlijk ook belangrijk en deze kun je ook vergelijken.

De kosten van de kraamzorg liggen nogal ingewikkeld en vaak wordt dit vergoed door de basisverzekering. Dit betekent niet dat je niets hoeft te betalen en vaak is er een eigen bijdrage van 5 euro per uur. In sommige gevallen is dit niet het geval en dit is wanneer je een aanvullende verzekering hebt. Met een aanvullende verzekering hoef je niets te betalen en wordt ook de eigen bijdrage vergoed. Het is altijd belangrijk om te zorgen voor een goede kraamzorg, zodat je zeker weet dat het goed gaat met het kindje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.