Lego Duplo is goed voor de ontwikkeling

Spelen met Lego Duplo is goed voor de ontwikkeling van je kind

De meeste mensen kennen Lego Duplo nog wel van vroeger. Urenlang bouwen met Lego Duplo blokken en wanneer het bouwwerk af is nog eens spelen met de dieren, poppetjes of trein. De mogelijkheden van Lego Duplo zijn werkelijk eindeloos. Er zijn dan ook maar weinig kinderen die zich er niet urenlang kunnen vermaken. Grote voordelen van dit speelgoed is dat het enorm lang meegaat en altijd leuk blijft. Wist je trouwens dat Lego Duplo ontzettend goed is voor de ontwikkeling van je kind? Dit is misschien wel de belangrijkste reden om Lego Duplo aan te schaffen.

Leren door te spelen met Lego Duplo

Spelen met Duplo blijft altijd ontzettend leuk, doordat kinderen op vele manieren met de bouwplaten en blokken kunnen spelen. Het kopen van een duplo bouwplaat in combinatie met blokken en figuurtjes levert je kind dan ook jarenlang speelplezier op. Tevens is het ook nog eens goed voor de ontwikkeling van je kind. Jonge kinderen leren namelijk erg veel tijdens het spelen. Zo leert je kindje:

  • Goed voor de motoriek: een blokje pakken om vervolgens bovenop een toren te plaatsen is een super oefening voor de fijne motoriek van je kindje.
  • Goed voor de cognitieve ontwikkeling: Tijdens het spelen met Duplo kan je als ouder benoemen waar het blokje moet komen. Begrippen als “erop”, “erachter” en “ernaast” zijn prima te oefenen tijdens het maken van een Duplo toren. Ook stimuleer je de taalontwikkeling van je kindje.
  • Sociale ontwikkeling: de kans is groot dat je kindje regelmatig samen met andere kinderen met de Duplo gaat spelen. Tijdens het spelen met andere kinderen leert je kindje delen en samenwerken. 
Lees tip:  Wat kun je kopen voor de geboorte van een baby?

Naast bovenstaande voordelen van spelen met Duplo is het natuurlijk gewoon hartstikke leuk om met Duplo te spelen. Urenlang bouwen, spelen en fantaseren met blokjes. Voor kinderen mag Duplo eigenlijk niet ontbreken aan hun speelgoedcollectie. Bij Uniblocks.nl kunt u voordelig en gemakkelijk online bouwplaten en bouwsteentjes van elk merk bestellen. Ideaal voor als uw kind ervan houd om lekker te bouwen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.