voordelen van een draagzak

De voordelen van een draagzak

Een draagzak brengt onze baby’s terug naar hun veilige plek en herinnert hen eraan dat ze thuis zijn, hun kleine lichamen tegen de onze aangedrukt, het ritme van ons hart vlak naast die van hen. Met het dragen van een baby gaat liefde door.

De voordelen van een draagzak

Een draagzak versterkt de band tussen ouder en baby, omdat u de hele dag door nauw bij elkaar blijft, vooral tijdens het ‘4e trimester’. Daarnaast helpt bij de ontwikkeling van baby’s, zowel fysiek als emotioneel, inclusief het bevorderen van vroege taalontwikkeling. En wist je dat een gedragen baby over het algemeen rustiger is omdat aan al haar primaire / overlevingsbehoeften wordt voldaan?

Wist u ook dat een draagzak het risico op wiegendoor en een plat hoofdje verlaagd? Ook bevordert het de neurale ontwikkeling, de ademhalings- en gastro-intestinale gezondheid en helpt bij het evenwicht. Een ander voordeel is dat je als moeder onderweg borstvoeding kunt geven.  Het verhoogt daarnaast ook nog eens de productie van moedermelk door nauw contact met de baby. Hiermee kun je ‘handsfree’ zijn om dingen gedaan te krijgen terwijl de draagzak de baby vast houdt.

Een draagzak baby bevordert de vroege taalontwikkeling. Baby’s leren door gezichten te bekijken, en het dragen van je baby zet je kleintje op conversatiehoogte – “de beste stoel in het huis ‘’. Hiermee kunnen ouders meer van de wereld zien door de ogen van de baby. En uw baby’s ontdekken hun nieuwe wereld vanuit de veiligheid en het comfort van uw lichaam.

Een draagzak is ook geschikt voor peuters

Peuters kunnen ook worden gedragen, waardoor ze aan hun ’thuisbasis’ worden herinnerd en die band blijft groeien terwijl ze groeien. Het bevordert een hechte ouder-kind band door de peutertijd. Peuters kunnen ook worden gedragen, waardoor ze aan hun ’thuisbasis’ worden herinnerd en die band blijft groeien terwijl ze groeien.

Lees tip:  DE KINDERCOMPAGNIE IS UITGEKOZEN TOT BESTE BABYWINKEL VAN NEDERLAND!

We dragen onze baby’s bijna een jaar tijdens de zwangerschap. En terwijl ze in de baarmoeder warm en veilig zijn, ademen we samen met je ongeboren baby. Maar wanneer de baby wordt geboren, is het een hele nieuwe wereld voor hen (en voor ons ook). Het dragen van een baby geeft ons beiden die nabijheid weer, terwijl het ook de baby talloze voordelen biedt voor ontwikkeling, zowel fysiek als emotioneel. We noemen de eerste paar maanden na de geboorte het ‘vierde trimester’, en met goede reden. Onze kleintjes hebben ons meer dan ooit nodig bij het maken van de overgang naar deze nieuwe, grote wereld. En als een toegevoegde bonus, kunnen onze partners ook een draagzak dragen, waardoor ze op een nieuwe manier met de baby kunnen binden, waardoor een sterkere band tussen uw kind en de mensen die van haar houden, wordt opgebouwd.

Bron: HetOuderschap.nl
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.