Goede kraamzorg

Goede kraamzorg

De tijd kort na de geboorte van een baby is een drukke tijd. Ontelbaar veel visite wil het nieuwe wereldburgertje komen bekijken. Daarbij vraagt de baby speciale zorg, en ligt de moeder in bed uit te blazen van het karwei. Het is niet voor te stellen hoe jonge ouders alles moeten doen zonder goede kraamzorg.

Ambacht

Kraamzorg is al oud, maar blijft onmisbaar. In beginsel is de kraamzorg er voor de zorg van moeder en kind, maar daar komt nog veel bij. Goede zorg voor moeder en kind is zorgen voor goede hygiëne; alleen daar gaan de nodige uren aan op. Zo moet je uitgaan van minimaal een was per dag. Het is een hele bedrijvigheid. En ondertussen gaat de zorg voor de nieuwe aanwinst door. Iemand van de kraamzorg heeft het vermogen om te luisteren naar de ouders hoe ze voor de baby willen zorgen. Als ze voor borstvoeding kiezen, helpt de kraamzorg dat op te starten, als de ouders kiezen voor flesvoeding dan leert de kraamzorg de ouders hoe je een flesje klaar moet maken. Goede kraamzorg is hierdoor echt een ambacht, al eeuwen oud maar nog steeds zo belangrijk.

Rust creëren

In de tussentijd blijft de kraamvisite maar komen en gaan. Het is wel zo fijn als al dat bezoek koffie, thee en beschuit met muisjes aangeboden krijgt. Mits de ouders gekozen hebben voor een zogeheten kraamparty; al het bezoek tegelijk in een zaaltje. Maar mocht het kraambezoek bij je thuis komen, dan is het fijn als er iemand zoveel uit handen neemt dat er thuis rust is. Zo kunnen de kersverse ouders genieten van hun baby en het bezoek.

Lees tip:  Transformeer je slaapkamer met roljaloezieën

Afronding

Zodra de kraamzorg klaar is, is het meeste bezoek geweest, en heb je alle mogelijke instructies gehad om voor de baby te zorgen. Vaak is de baby dan ook al terug op het geboortegewicht, en één groot voordeel daarvan is dat het kleine hummeltje in de kinderwagen naar buiten mag. De grootste drukte is dan voorbij. De kraamzorg is naar het volgende adres.

Heb jij of je baby koorts? Dan is het van belang om dit regelmatig te checken met een digitale koortsthermometer.
1 reactie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.