Waar moet je op letten bij het kopen van babykleertjes

Waar moet je op letten bij het kopen van babykleertjes?

Ben je in verwachting? Van harte gefeliciteerd! Nadat het besef enigszins is ingedaald, doe je er goed aan direct al na te gaan denken over de periode na de bevalling. Zo moet er bijvoorbeeld een babykamer ingericht worden. Hier moeten de nodige spullen voor komen. Daarnaast moet je natuurlijk ook allerlei andere zaken aanschaffen voor de kleine. Wat te denken van kleertjes bijvoorbeeld. Menig Nederlander heeft de grootst mogelijke moeite om babykleertjes te kopen. Het gebeurt dan ook vaak dat kleertjes ongebruikt in de kast blijven liggen, gewoon omdat ze te klein of te groot zijn. Om te voorkomen dat je de fout in gaat bij de aankoop van babykleertjes, vertellen wij je hier waar je op moet letten!

Een jongen of een meisje?


Voordat je begint met het kopen van babykleertjes, moet je natuurlijk weten of het een jongen of een meisje is. Wordt het een jongen? Dan koop je natuurlijk alleen spullen voor jongens. Voor meisjes geldt dit natuurlijk andersom. Is het nog een verrassing of het een jongen of meisje wordt? Sla dan niet direct te veel babykleertjes in. Het zou immers zonde zijn wanneer je gokt op een jongen en het uiteindelijk toch een meisje wordt. Gelukkig zijn er vandaag de dag genoeg babykleertjes te koop die zowel voor jongens als voor meisjes zijn.

De maat


Een tweede aandachtspunt dat belangrijk is bij de aankoop van babykleertjes is de maat. Net als volwassenen en kinderen hebben baby’s namelijk ook verschillende maten. De meeste mensen kopen babykleertjes in een grotere maat. Je kunt de kleertjes inderdaad beter te groot dan te klein kopen. Wanneer je ze te groot koopt, kunnen ze er namelijk nog in groeien. Is de kleding te klein? Dan kan de baby het nooit dragen. Dat zou natuurlijk zonde zijn. We raden je echter aan om niet te veel babykleertjes op de groei te kopen. Op deze manier voorkom je namelijk dat een (groot) deel van de kleding ongebruikt in de kast blijft liggen.

Lees tip:  Vier baby artikelen die je als aanstaande ouder MOET hebben

In welk seizoen vindt de geboorte plaats?

Er zijn genoeg mensen die babykleertjes kopen omdat zij ze er mooi uit vinden zien. Het is natuurlijk leuk als een baby goed gekleed is, maar dit is natuurlijk niet het belangrijkste. Nee, de kleding moet immers ook fijn zitten bij jouw kindje. Bovendien moet de kleding niet te warm of te koud zijn. Kijk bij de aankoop van babykleertjes daarom ook altijd goed in welk seizoen de geboorte plaatsvindt. Wordt jouw baby in de zomer geboren? Zorg dan voor luchtige kleding. Kies voor shirts met korte mouwen en een luchtig broekje. Zoek je nog schoentjes? Ga dan vooral voor luchtige, leuke babyschoenen die de voeten niet opsluiten.

Waar koop je babykleertjes?

Je hebt vandaag de dag verschillende plekken waar je terecht kunt voor babykleertjes. Dit maakt het vinden van geschikte kleding er niet altijd makkelijker op. Veel mensen gaan naar een winkel die gespecialiseerd is in babykleding. Hier vind je echt allerlei kleding voor baby’s. Je kunt je echter ook richten tot een website die tweedehands babykleding verkoopt. Dit is vaak een stuk goedkoper en meestal is de kleding die hier aangeboden wordt nog niet of nauwelijks gedragen. Ben je specifiek op zoek naar een paar leuke schoentjes? Dan kun je je jook tot een gewone schoenenwinkel richten. We zien namelijk steeds vaker dat hier ook babyschoentjes verkocht worden.

Lees hier ook meer leuke artikelen over kids fashion.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.