man met baby

Leuke lamp voor in de babykamer scoren

Ben je bezig met het inrichten van de babykamer? In dat geval moet er over talloze zaken worden nagedacht. Denk bijvoorbeeld aan het behang of de verf voor op de wand, een leuke lamp voor aan het plafond, een geschikt type raamdecoratie, enzovoorts. Ook niet onbelangrijk: de wieg of het ledikant voor je baby. In dit artikel lees je meer over het scoren van een lamp in de babykamer. Waarmee dien je rekening te houden?  

Voorkom onnodig veel prikkels voor je kind 

Een lamp voor in de babykamer moet rust uitstralen. Je wilt voorkomen dat je kind overprikkeld raakt, wanneer deze naar het plafond kijkt. Kies voor neutrale kleuren, zoals beige of bijvoorbeeld lichtgroen. Ook babyblauw en een zachte tint roze passen vaak goed in de babykamer. Het voordeel van een neutrale kleur is dat je de lamp later ook nog kunt gebruiken, als er een nieuw kind in de babykamer komt te liggen.

Lamp voor naast het bed of op de kast 

Kies niet alleen voor een lamp aan het plafond, maar combineer deze met andere lampen in de babykamer. Denk bijvoorbeeld aan een kleine lamp naast het ledikantje of de wieg. Ook een lampje op de kast in de babykamer staat vaak leuk! Zo kleed je de babykamer op een sfeervolle wijze aan, zonder dat de ruimte te druk wordt. Ook leuk is een kinderlamp in de vorm van een dier! Zeker als dit aansluit op het behang op de wanden in de kinderkamer.

Combineer de lamp met accessoires 

Heb je een lamp voor de babykamer gevonden? In dat geval ben je nog niet klaar! Combineer de lampen met leuke accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooi gordijn voor het raam, een leuk stoeltje om de kinderkleding overheen te kunnen hangen, een mandje voor het grote aantal knuffels en kinderboeken, enzovoorts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.