Waarom Pokemon kaarten weer helemaal in zijn

Pokemon kaarten zijn weer helemaal terug van weggeweest. Ineens lopen er ontzettend veel mensen mee rond of pronken de kaarten in de hobbykamer van iemand. Was het voor jou ook onverwacht dat dit gebeurde? Toch is het best wel logisch dat kaarten van Pokémon een comeback hebben gemaakt. Ben jij nieuwsgierig naar hoe dit tot stand is gekomen? Lees dan deze blog goed door. Je leert hier namelijk precies waarom kaarten van Pokémon een comeback hebben gemaakt.

Pokemon kaarten en de pandemie

In de eerste plaats heeft de comeback van Pokemon kaarten erg veel te maken met de pandemie. Tijdens de pandemie heeft haast iedereen meer tijd in huis doorgebracht. Daardoor heeft men wat nieuwe hobby’s (her)ontdekt. Een van deze hobby’s is het verzamelen van bepaalde spullen zoals kaarten van Pokémon. Daarnaast gingen mensen meer door hun oude spullen heen, waardoor ze toevallig wat oude kaarten van Pokémon tegenkwamen. Zo heeft de pandemie zeker een impact gehad op de terugkeer van kaarten van Pokémon.

Een generatie is volwassen geworden

Ten tweede is een generatie aan mensen inmiddels volwassen geworden. Deze generatie maakt de opkomst van Pokémon mee. Zij zaten bijvoorbeeld elke dag naar de anime te kijken of de games te spelen. Ook verzamelden zij Pokemon kaarten. Alleen was het lastig om met alleen wat spaargeld aan deze kaarten te komen. Nu deze generatie inmiddels echter volwassen geworden is, hebben ze het geld om kaarten van Pokémon aan te schaffen. 

Meer mensen vinden verzamelen leuk

Ook vinden meer mensen verzamelen nu leuk. Verzamelen was vroeger een populaire hobby, maar in de periode van 2010-2020 nam de populariteit van deze hobby sterk af. Echter is deze hobby weer iets dat vaker voorkomt als bezigheid. Daardoor is automatisch ook het verzamelen van Pokemon kaarten in trek nu.

Lees tip:  Interieurtrends voor je babykamer

Pokemon kaarten zijn een perfect cadeau

Een andere reden wat het hernieuwde succes van Pokemon kaarten verklaart, is dat kaarten van Pokémon een leuk cadeau zijn om te geven. Dit komt doordat ze een kans hebben om geld te verdienen. Met een zeldzame kaart kun je vaak duizenden euro’s krijgen. Veel personen krijgen een biljet van de loterij voor de verjaardag. Maar wat kaarten van Pokémon zijn ook een leuk idee. Op plekken als Royalcards vind je veel opties die interessant zijn.

De impact van social media

Tot slot is de impact van social media onderschat op het gebied van Pokemon kaarten. Er zijn talloze mensen die kaarten van Pokémon openmaken op social media als YouTube of Tik Tok. Veel mensen kijken graag naar de video’s omdat er af en toe een hele zeldzame kaart wordt gevonden. Deze mensen willen zelf ook een vergelijkbare ervaring opdoen, waardoor zij ook kaarten van Pokémon aanschaffen bij Royal Cards. Social media veroorzaakt dus een sneeuwbaleffect voor de verkoop van kaarten van Pokémon. Dit is dan ook zeker een reden waarom kaarten van Pokémon inmiddels alweer een tijdje mateloos populair zijn onder allerlei leeftijdsgroepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.