baby

Zo organiseer je een kraamfeest

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Je bent vast en zeker al aan het nadenken over hoe je straks je kleintje wilt showen aan vrienden en familie. Zie je het niet zo zitten om alle weekenden bezoek te ontvangen? Dan is een kraamfeest echt een uitkomst. Wij geven je een aantal tips voor het organiseren van een kraamfeest.

De datum

Een kraamfeest wordt meestal ongeveer 6 weken na de geboorte gepland. Maar zie jij dit nog niet zitten? Plan het vooral wanneer jullie eraan toe zijn. Je kunt de datum van tevoren al vastleggen, maar je kunt er ook voor kiezen om het pas te plannen als de baby er is. Zo weet je zeker dat het pas plaatsvindt als jullie er ook echt klaar voor zijn.

Waar?

Denk van tevoren goed na over wie je graag wilt uitnodigen. Is het te doen om ze allemaal bij jullie thuis te ontvangen of is het nodig om een ruimte te huren bijvoorbeeld? Je kunt ook een kraamfeest op locatie organiseren, waarbij ook alle hapjes en drankjes worden geregeld. Zo kunnen jullie in alle rust je baby showen en bijkletsen met vrienden en familie. Organiseer je het thuis? Vraag dan iemand (bijvoorbeeld een vriend/vriendin/zus/broer) om de hapjes en drankjes te verzorgen.

Een meisje of een jongen?

Pak lekker uit met de geboorte versiering en zorg voor leuke aankleding van de locatie, of dit nu thuis is of ergens anders. Van ballonnen en slingers tot feestgordijnen of raamstickers: je kunt het zo gek maken als je zelf wil. En natuurlijk is het leuk om roze te kiezen voor de geboorte van een meisje of blauw voor geboorteversiering van een zoon. Maar ook andere kleuren zijn erg populair: denk bijvoorbeeld aan mintgroen of rosé goud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.