Uitwasbare luiers

Uitwasbare luiers: Hierom kies je ervoor

Uitwasbare luiers zijn een goed alternatief voor de wegwerp varianten. Maar weet jij eigenlijk al waarom je hiervoor zou kunnen kiezen? Er zijn namelijk enkele verschillen te vinden in beide varianten, waardoor de keuze niet altijd eenvoudiger wordt. Ook zijn er een groot aantal verkooppunten die de luiers aanbieden. Een van de plekken waar je kunt gaan kijken, is Billenboetiek. Maar waarom zou je nou voor een uitwasbare variant gaan in plaats van de wegwerpluiers? 

Uitwasbare luiers op den duur goedkoper 

Uitwasbare luiers zijn de eerste keer een grote uitgave. Dit kan jou in het begin erg af gaan schrikken. Je hebt immers minimaal 400 euro nodig om de luiers aan te schaffen en dan komen daar ook nog de inleggers bij. Echter is dit in de realiteit weinig vergeleken met de kosten die je hebt voor wegwerpluiers. Hierbij kunnen de kosten namelijk flink op gaan lopen. De besparing zal op de langere termijn pas echt duidelijk worden als je weet hoeveel luiers er gemiddeld doorheen gaan bij jouw kind. Je zult merken dat je dan minimaal 450 euro goedkoper uit bent. 

Gebruiksvriendelijk en goed voor het milieu 

Daarbij zijn uitwasbare luiers een stuk gebruiksvriendelijker. Je kunt namelijk alles gewoon wassen, doordat je alleen de inlegvellen eruit haalt. Vocht wordt wel doorgelaten bij deze inleggers, maar dit blijft altijd in de luier hangen. De ontlasting zal met de inlegger in de prullenbak gegooid kunnen worden. De gebruiksvriendelijkheid wordt hierdoor een stuk hoger. En daarnaast ben je beter bezig voor het milieu. Je hebt immers alleen nog de wasmachine die aanstaat om de luiers weer schoon te krijgen en er komt weinig afval bij per week. Uiteraard zal er wel meer afval komen als je ook wegwerpluiers gebruikt voor wanneer het kind op de crèche is. 

Lees tip:  Vier handige tips voor nieuwe of aanstaande ouders.

Jouw kind kan genieten van comfort 

Uitwasbare luiers worden voornamelijk vanuit milieuoverwegingen gekozen. Daarnaast is het kostenvoordeel een belangrijke reden om voor deze variant te gaan. Het bedrag dat je bespaart, is immers enorm. Maar voor jouw kind zijn er ook voordelen aan te behalen. Luieruitslag is namelijk verleden tijd. Door een luier van katoen aan te schaffen heeft jouw kind geen allergische reactie meer en wordt er meer comfort geboden. Jouw kind zal hierdoor ook beter in zijn vel gaan zitten en je kunt ervoor zorgen dat er een problemen meer optreden. Je hoeft hierdoor dus ook niet voortdurend met luierzalf aan de slag te gaan. 

Luiers in leuke prints en kleuren 

Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is te bekijken welke uitwasbare luiers je aan gaat schaffen. Je kunt deze luiers namelijk ook in leuke prints en kleuren kopen. Luiers hoeven dus helemaal niet saai te zijn, maar je past ze gewoon aan. Jouw kindje zal er daarom altijd leuk bijlopen, zelfs als deze alleen in een luier in de box ligt. Bekijk daarom altijd alle mogelijkheden en zorg ervoor dat je de aankoop gaat doen. Vanaf dat moment is het genieten van de voordelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.