De zintuigen van je baby ontwikkelen

Zodra je kindje een paar weken oud is begint het al veel dingen te herkennen. Natuurlijk staat mama op plekje nummer 1 voor die herkenning. Jouw stem, jouw geur en jouw hartslag herkend je baby als geen ander. Daarnaast is papa natuurlijk ook heel herkenbaar, misschien ook opa en oma of broertjes en zusjes die met regelmaat bij de wieg te vinden zijn.

Je kindje wordt iedere week ouder en gaat steeds meer een eigen persoontje zijn, jullie leren elkaar kennen! Jij als mama herkend de verschillende huiltjes, zo hebben baby’s een eigen huil geluid voor honger, vieze luier of pijn. Maar ook is het heel goed mogelijk dat je even niet weet wat er met je kindje aan de hand is. Het kan zomaar zijn dat je baby blijft huilen, ook midden in de nacht en jij even niet weet wat je moet doen. Dat geeft helemaal niets, iedere moeder en/of vader krijgt vroeg of laat zo’n moment. 

Herkenbare geluidjes in baby speelgoed.

Op zo’n huilmoment kun je bijvoorbeeld een liedje zingen, een baby zal het liedje niet herkennen, maar natuurlijk wel jouw stem en intonatie. Ook is het fijn om bijvoorbeeld een zachte rammelaar bij de hand te hebben. De rammelaars van Djeco zijn er al voor kindjes vanaf 3 maanden. Zo is er bijvoorbeeld de baby plui rammelaar. Deze rammelaar is perfect voor kindjes vanaf 3 maanden, handig vast te grijpen in de kleine knuistjes. Hij is mooi gemaakt met een combinatie van hout en kunststof en in de rammelaar zitten kleine gekleurde balletjes die het geluid van de regen nabootsen. 

Lees tip:  Op kraamvisite!

Dit is natuurlijk een fijn tafereeltje om naar te kijken, maar daarnaast is het geluid ook zeer rustgevend. Je kunt de rammelaar vanaf het begin gebruiken als je kindje gaat slapen, zo zal deze het uiteindelijk herkennen als een rust moment en wellicht heerlijk in slapen.

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Dreumes enZo, Kids Home & Lifestyle.
Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.