Waaraan herken je een goede BSO?

Gaat je kind al bijna naar de basisschool en ben je op zoek naar een goede BSO? Lees dan snel verder want wij geven je tips waaraan je een goede buitenschoolse opvang kan herkennen. Het uitzoeken van een opvang kan een hele lastige klus zijn. Er zijn veel verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Waaraan herken je een goede naschoolse kinderopvang?

Leuke en leerzame dagactiviteiten

Wat gaat je kind daadwerkelijk doen op de BSO? Worden er activiteiten georganiseerd of is het vooral vrij spelen? Een goede kinderopvang biedt een balans tussen vrij spel een georganiseerde activiteiten. De georganiseerde activiteiten zijn leuk voor je kind en vaak ook nog leerzaam. Ze leren samenwerken met andere kinderen en ontwikkelen zich in bijvoorbeeld creativiteit en sportiviteit. Een goede naschoolse opvang biedt een breed assortiment aan activiteiten zoals, sporten, knutselen en buitenspelen. Bij Kindercentrumfantasieland proberen ze hier een goede balans in te vinden.

Goed opgeleid en bekwaam personeel

Het is natuurlijk heel belangrijk dat de medewerkers van de BSO vakkundig zijn en goed met kinderen kunnen omgaan. Neem van tevoren altijd even samen met je kind een kijkje bij de opvang. Kijk dan of het klikt tussen de begeleiding en je kind. Check ook altijd even wat voor opleiding het personeel heeft. Bij bso amsterdam west werken bijvoorbeeld mensen met een pedagogische achtergrond.

Uitstekende reputatie

Een goede buitenschoolse opvang heeft een uitstekende reputatie. Vraag aan andere ouders wat hun ervaringen zijn met de opvang. Wat zijn de positieve kanten en wat kan beter? Communiceert de opvang goed met ouders. Zijn er vaak dezelfde begeleiders of is er veel verloop? Ook online kun je vaak veel reviews vinden.

Lees tip:  Wat staat er op een geboortekaartje?Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.