Lekker ontspannen, even lekker alleen

Een baby is natuurlijk het mooiste dat je iemand kunt wensen. Maar toch kost dit ook een berg energie. Dan is het soms even nodig om tijd voor jezelf te nemen. Bijna de helft van de Nederlanders heeft wel eens last van oververmoeidheid of is opgebrand. Eén van de belangrijkste oorzaken is stress die thuis of op het werk zich afspeelt. Waarom gaan we dan niet naar een wellness centre om even lekker te ontspannen?

Ontspannen blijft lastig

Veel mensen hebben dus last van stress maar ontspannen blijft lastig. Helaas gunnen we onszelf daar nog niet eens de tijd voor. Bijvoorbeeld omdat de to-do lijst nog niet af is, geen ‘nee’ durven te zeggen tegen andere afspraken zodat we anderen teleurstellen.
Helaas kan niets doen vervelende gevolgen hebben. Denk hierbij aan concentratieproblemen, geheugenproblemen en vermoeidheid.

Wat is een goede optie?

We vinden dat slapen en tv kijken de beste manier is om even tot rust te komen. Al hoewel, tijdens tv kijken komen er alsnog een hoop prikkels op je af. Dat we vaak verder niets doen is jammer. Na verloop van tijd wordt de stress zichtbaar. Dit in de vorm van uitslag. Dit is het laatste wat je wilt. Na een goede beautybehandeling bij een schoonheidsspecialiste kun je je namelijk weer helemaal herboren voelen. Na een goede behandeling voel je je daadwerkelijk energieker en meer opgewekt. Zo kun je er tenminste weer vol goede moed tegenaan.

Lees tip:  Hoe ziet een dag eruit op een kinderdagverblijf?

Tandarts

Wist je verder dat je mond een broeinest van bacteriën is? Er zijn veel soorten bacteriën in je mond actief die een negatief effect op je weerstand kunnen hebben. Onbewust heeft dit vaak veel effect op je vermoeidheid en stressniveau. Wist je bijvoorbeeld dat wanneer je je tanden stoken en hierbij bloed vrijkomt, duidt dit op een ontsteking. Wanneer je al die kleine ontstekingen bij elkaar optelt, is het uiteindelijk nog een behoorlijke infectie. Een goede mondverzorging is dus van belang.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.