Leuke dingetjes om te hebben tijdens je zwangerschap

Je zwangerschap is een hele mooie, maar ook lastige periode. De ene vrouw heeft het weliswaar makkelijker dan de andere. Toch zijn er voor elke vrouw kleine dingetjes die ze graag anders zou willen zien. Om een paar dingen wat makkelijker te maken – en om de zwangerschap nog leuker te maken – staan hier een paar dingetjes die haast onmisbaar zijn tijdens je zwangerschap.

Aftelkalender

Hoe leuk is het om wekelijks op een kalender te kijken wat er met jou, jouw baby en je lichaam gebeurt in die week? Dat kan op zo’n zwangerschap aftelkalender. Ook zie je wat raadzaam is in deze week. Hier heb je ook applicaties van voor op je telefoon. Bovendien is dit ook leuk voor je kinderen, als je die al hebt. Zo begrijpen zij beter wat er allemaal gebeurt.

Doppler

Door middel van een Fetal Doppler is het mogelijk om naar het hart van je baby te luisteren. Het kleine apparaatje plaats je op je buik. Met oordopjes of via je telefoon luister je dan naar het geluid van het kloppende hart van je baby. Natuurlijk niet per se onmisbaar, maar wel erg leuk om ook buiten de doktersbezoeken om je baby in de gaten te blijven houden.

Zwangerschapsmassage

Zit je aan het einde van de zwangerschap en heb je steeds meer last van pijn, kan een zwangerschapsmassage erg prettig zijn. Zo kom je lekker tot rust en voel je je ongetwijfeld een stuk beter. Het is dus zeker aan te raden om, bij pijn, zeker zo’n massage te overwegen. Naast de kraamzorgeven extra verwend worden.

Comfortabele kleding

Je weet waarschijnlijk wel dat al je spijkerbroeken in de loop van tijd niet meer gaan passen. Zwangerschapsbroeken zijn een oplossing, maar je kan ook kiezen voor iets wat nog comfortabeler zit als een joggingsbroek of legging. Als je zwanger bent heb je ook wel een beetje een excuus voor als het lijkt alsof je in je pyjama loopt, toch?

Lees tip:  Interieurtrends voor je babykamer

Kussen

Als je zwanger bent, is slapen soms een heel karwei. Je kan niet comfortabel liggen en in slaap komen lijkt onmogelijk. Een zwangerschapskussen kan dan erg prettig zijn. Dit zorgt ervoor dat je in een goede houding en positie ligt en dus gemakkelijker in slaap kan komen. Daarnaast kan ook het voedingskussen erg prettig zijn. Niet om hem te gebruiken waar hij voor is, maar om ermee te liggen en/of slapen.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.