Tips voor de finishing touch in de babykamer

De eerste paar weken heb je er al stiekem een beetje over nagedacht, jouw babykamer! De maanden erna werd het langzaamaan werkelijkheid. Je koos kleuren voor de muren, bezocht de baby warenhuizen voor de meubels, wellicht knapte je nog een familie wiegje op.

En eindeloos zocht je op internet voor de perfecte accessoires en decoratie. Maar uiteindelijk op het laatst ontbreekt er nog een toch best belangrijk element in de babykamer. Je staart nog steeds naar dat peertje aan het plafond.

Kies voor de juiste verlichting

Ook voor babykamer en kinderkamers is verlichting erg belangrijk. Natuurlijk is het fijn als je de perfecte babykamer lamp hebt gevonden. Maar is deze lamp wel juist voor de babykamer? Wanneer kies je voor een hanglamp en wanneer voor een plafondlamp? Hanglampen zijn handig indien de plafonds wat hoger zijn, maar in de meeste huizen in Nederland zijn de plafonds niet zo heel hoog. Kies dan voor een plafondlamp.

Maar kijk ook goed naar de hoeveelheid licht die je nodig hebt in de babykamer. Wellicht wil je meerdere plekken goed verlicht hebben, omdat er nisjes in de kamer zijn. Een plek waar de kledingkast staat of juist de commode. Let wel op dat de lamp aan het plafond niet precies in het gezichtje van je baby schijnt zodra deze op de commode ligt voor het verschonen.

Er is natuurlijk heel veel keus op babykamer verlichting,  je kunt kiezen voor kappen met vrolijke kleurtjes. En soms is het handig om 1 grote lamp te nemen, maar daarbij ook nog bijvoorbeeld een nachtlampje of bedlampje. Zodat je tijdens nachtelijke voedingen niet direct dat grote licht aan hoeft te zetten. Wel zo prettig voor jullie allebei, je valt weer sneller in slaap hierna.

Lees tip:  Rolgordijnen voor Draaikiepraam: Efficiënte Zonwering en Privacy op Maat

Een wandlampje is wel handig tijdens het verschonen ’s nachts, maar tegenwoordige zijn er  ook veel nachtlampjes op batterijen, dit flauwe licht kan prima genoeg zijn tijdens het voeden ’s nachts. Bovendien went je kleintje aan de vorm van dit kleine lampje en zo heb je weer een voordeel indien je baby later gaat logeren. Je geeft het lampje dan gewoon mee.

Meer tips nodig voor de babykamer? Kijk dan eens hier.
Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.