Een gietvloer in je baby- of kinderkamer

Er zijn veel mogelijkheden voor de inrichting van een babykamer, maar het begint allemaal bij een goede basis. Op een vloer in een kinderkamer wordt gelopen, gespeeld en natuurlijk ook geknoeid, dus je wilt een vloer die tegen een stootje kan en eenvoudig schoon te maken is. Een gietvloer heeft deze kenmerken allemaal. Het is duurzaam, makkelijk schoon te maken en past in veel verschillende woonstijlen.

Een gietvloer groeit mee met je kind

Als je een babykamer aan het inrichten bent, kies je het liefste voor basisspullen die langer meegaan dan alleen de babytijd. Zeker bij een relatief duurder onderdeel van je inrichting, de vloer, wil je dat deze mee kan groeien en niet na één of twee jaar al veranderd moet worden.
Een gietvloer kan dit, het geeft een neutrale basis aan je kamer die zowel bij de zachte babykleuren, als de felle vrolijke kleuter- of tienerkleuren past

Kies de juiste gietvloer voor de kinderkamer

Omdat je aan een kinderkamer andere eisen stelt dan aan een vloer in bijvoorbeeld je badkamer, is het belangrijk om je goed voor te laten lichten. Gietvloeren hebben elk hun eigen hardheden en dat biedt voor- en nadelen. 
Een gietvloer van polyurethaan veert meer mee dan de epoxy variant en is dus handiger tegen het vallen. 
Een gietvloer voelt aangenaam aan door de isolerende werking, maar in een kinderkamer spelen je kinderen ook op de vloer en wil je misschien nog extra comfort met vloerverwarming. Ook dit kan met een polyurethaan gietvloer.

Geluid

Autootjes die eindeloos over de vloer racen zijn geweldig speelgoed, maar misschien wil jij ze niet de hele dag door horen.  Laat bij je keuze dus ook de geluiddemping meespelen, want ook hier zit verschil in bij de verschillende soorten gietvloeren.

Lees tip:  Tips voor het kopen van een babynestje

Moeite met al deze keuzes? Laat je gietvloer plaatsen door vakmensen, zij kunnen je helpen met het maken van de juiste keuzes voor je kinderkamer en zorgen dat je jarenlang plezier van je vloer hebt!
Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.