Redenen om een e-reader aan te schaffen

Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van een e-reader, een soort kleine en compacte tablet die vooral bedoeld is om boeken mee te lezen. Eigenlijk is het ideaal als je ervan houdt om boeken te lezen. Je downloadt een paar e-boeken, zet ze op je e-reader en klaar is kees. Super handig dus! Heb je toch nog wat overtuiging nodig voordat je een e-reader aanschaft? Lees hier waarom je het toch zou moeten overwegen.

1. Het is licht en compact

Misschien voel je de spierpijn in je schouder al weer als je nadenkt over die tientallen boeken die je altijd meeneemt op vakantie of op reis. Boeken zijn nou eenmaal groot en zwaar. Een e-reader met digitale boeken is daarentegen klein, licht in gewicht en erg ruimtebesparend. Opeens is er plek voor dingen die je normaal nooit mee kon nemen! Zeg maar vaarwel tegen die zware tas.

2. E-boeken zijn goedkoper

Eigenlijk is het erg logisch. Voor een e-boek heb je natuurlijk geen materialen nodig (papier, verpakkingsmateriaal). De kosten voor een e-boek liggen dus ook veel lager dan die voor een fysiek gedrukt boek. Bovendien is het makkelijker: je downloadt het boek, zet hem op je e-reader en je bent klaar. Je hoeft niet te wachten tot je hem in huis hebt en je hoeft er niet voor naar de winkel te gaan. Scheelt dus zowel geld als moeite.

3. Prettig aan de ogen

E-readers zijn verrassend prettig aan je ogen. Het heeft een ander scherm dan bijvoorbeeld tablets en smartphones, waardoor je geen last krijgt van je ogen als je urenlang aan het lezen bent. Bovendien werkt het scherm zo dat je zelfs in de zon nog prima kan lezen. Met tablets en smartphones gebeurt het namelijk vaak dat dat niet echt te doen is in de felle zon. Dat is dus zeker mooi meegenomen.

Lees tip:  Tips voor de finishing touch in de babykamer

4. Waterdicht

Geloof het of niet, e-readers zijn vaak waterdicht. Hierdoor is het geen probleem als je bijvoorbeeld in bad zit te lezen en je ‘boek’ laat vallen. Een echt boek is dan vaak niet meer te redden, een e-reader kan wat water wel hebben. Zeker als je er een waterdichte hoes om draagt. Bovendien is het geen ramp als je met natte vingers van bijvoorbeeld het zwemmen aan de e-reader zit.
Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.