Welke babykwaaltjes zijn er allemaal?

Wat zijn babykwaaltjes die voorkomen in het eerste levensjaar? En wat kun je hier aan doen? De meeste babykwaaltjes zijn gelukkig vrij onschuldig, maar het kan wel handig zijn als je weet wat je eraan kunt doen en wat het is. Sommige kun je op natuurlijke wijze voorkomen en/of behandelen. Om er achter te komen wat het precies is en hoe je het kunt oplossen, kun je naar de dokter gaan. Maar ook op het internet valt veel te vinden omdat de meeste babykwaaltjes veel voorkomen.

Veel voorkomende babykwaaltjes

Er zijn veel voorkomende babykwaaltjes, waarbij je je eigenlijk geen zorgen hoeft te maken. Binnen enkele weken na de geboorte van een baby ontstaan vaak pukkeltjes in het gezicht. Het kan er uit zien als jeugdpuistjes, maar dat is natuurlijk nog lang niet van toepassing. Het wordt veroorzaakt door de hormonen die nog in het lichaam zitten vanuit de tijd dat jouw baby nog in jouw buik zat. De pukkeltjes zullen in enkele weken vanzelf verdwijnen. En je baby heeft hier verder ook geen last van. Darmkrampjes is ook een veel voorkomende babykwaal. Je zult merken dat jouw baby hier last van heeft, wanneer het vaak ligt te kronkelen of huilerig is na de voeding. Dit is vaak een onschuldig kwaal, want het heeft ermee te maken dat de darmen nog niet volledig ontwikkeld zijn. Baby’s zijn tot wel 10 keer per jaar verkouden en daar hoort vaak hoesten bij. Soms lijkt het alsof jouw baby last heeft van een chronische hoest. Gelukkig is dit niet het geval het hoesten heeft namelijk geen functie, het maakt alleen de luchtwegen vrij. Krentenbaard is een onschuldige, maar zeer besmettelijke en vervelende ontsteking van de huid. Meestal begint het met rode bultjes of vlekjes die later in blaasjes veranderen. De krentenbaard gaat vanzelf over maar kan wel tot 3 weken aanhouden. Voor meer informatie over babykwaaltjes kun je op de website van het zwangerschapsloket terecht.

Lees tip:  Rolgordijnen voor Draaikiepraam: Efficiënte Zonwering en Privacy op MaatReacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.