Welk materiaal kies jij voor de pyjama van jouw kind?

Je wilt dat je kind een goede nachtrust heeft. Een comfortabele pyjama is hierbij belangrijker dan je misschien zou denken. De eerste stap hierbij is het kiezen van het juiste materiaal. Welke keuzes heb je? Jolyz Pyjama-webshop geeft je de antwoorden. 

Katoen

Voor velen is de katoenen pyjama de favoriet. Niet onlogisch. Katoen is vochtabsorberend, warmteregulerend en luchtdoorlatend. Hele goede eigenschappen voor een pyjama. Een nadeel is dat katoen warmte in een koude omgeving niet goed vasthoudt. Verder kan katoen tegen een stootje, maar krimpt wanneer het op hoge temperatuur gewassen wordt en kreukt snel.

Modal

Modal bestaat uit superzachte, sterke vezels. Het valt soepel en is licht. Modal ademt en absorbeert maar liefst 50% meer dan katoen. Ook is er meer beweegvrijheid dan bij katoen of badstof. De stof krimpt niet, is kleurvast en pilt niet bij wrijving. Wel is de stof dun wat in de winter wat koud zou kunnen zijn. 

Flanel 

Een flanellen pyjama heeft dezelfde eigenschappen als één van modal of katoen. Maar met als belangrijke toegevoegde waarde dat flanel een warmte isolerend effect heeft. Doordat het warmte goed vasthoudt is het ideaal voor koude winternachten of voor wanneer jouw kind het ’s nachts gemakkelijk koud heeft. 

Polyester 

Misschien denk je bij polyester aan kleding waar je het ongelofelijk snel heet in krijgt. Dit gold voor het “oude polyester’ in de jaren 80. Tegenwoordig ademt polyester wel een stuk beter. Maar toch is het advies dat bij veel transpiratie ’s nachts, je beter een pyjama van een absorberende materiaal kunt kiezen.

Lees tip:  Over de pretecho

Wol 

Bij een wollen pyjama schiet misschien gelijk het woord “warm” je te binnen. Uit onderzoek is gebleken dat men in een wollen pyjama sneller in slaap valt dan in één van katoen door het gevoel van geborgenheid. Wol is ook een uitstekende isolator. Al moet daar wel aan toe worden gevoegd dat niet altijd zoveel isolatie nodig is. Wol kan te warm worden ’s nachts en daarnaast kunnen sommige soorten gaan jeuken. Een oplossing hiervoor is Merino wol, deze ademt het beste en irriteert de huid niet.

Op zoek naar een pyjama waarin jouw kind een goede nachtrust krijgt? Bekijk de kinderpyjama’s in Jolyz Pyjama-webshop!
Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.