Veilig spelen op kunstgras

Niets is belangrijker voor ouders dan hun kinderen te beschermen. Onze wereld is gevuld met mogelijke gevaren voor kinderen die ouderlijk toezicht te buiten gaan. Dus het is niet meer dan normaal dat we zoeken naar dingen die we kunnen doen om onze kinderen gezond en veilig te houden. Zou dat kunnen betekenen dat we kunnen overschakelen op kunstgras? Dankzij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wetenschap en technologie is het antwoord ja. Kunstgras aanbieders zijn volop bezig geweest met vernieuwingen sinds er veel aandacht aan is besteed in het nieuws. 

Veilig kunstgras voor een kinderdagverblijf is dus ook een optie!

Kinderen spelen graag op het gras, of het nu gaat om voetbal of een andere teamsport of gewoon lekker ravotten met vrienden of huisdieren. Helaas biedt natuurgras bepaalde gezondheids- en veiligheidskwesties voor kinderen. Sommige liggen voor de hand, andere dingen waar we niet per se over nadenken. Of zelfs realiseren.

Gras allergieën zijn lastig

Veel kinderen zijn allergisch voor graspollen. Allergieën komen met vervelende symptomen zoals loopneus, jeukende ogen en huiduitslag en zwelling. En gevaarlijke symptomen die astma kunnen omvatten. Grasallergie kan bij sommige kinderen zelfs escaleren tot anafylaxie, als ze een kras krijgen of schrapen en het graspollenmix in hun bloedstroom terechtkomt.

De enige manier om ziek te blijven, is door van het gras te blijven. In feite bevelen artsen aan dat mensen met gras allergieën binnenshuis blijven met gesloten ramen. Als u naar buiten moet, draag dan kleding die uw armen en benen bedekt – en was ze meteen. Of uw kind kan elke dag medicijnen nemen. Welke ouder wil hun kinderen daar doorheen brengen?

Lees tip:  Spelletjes om met je baby te spelen

Kunstgras is allergeenvrij

Het is geen echt gras, dus het kan geen symptomen veroorzaken. Het is gemaakt van niet-allergene en niet-giftige materialen, dus het brengt geen potentieel schadelijke chemicaliën bij u thuis. Talrijke studies hebben aangetoond dat de opvulmaterialen die we tijdens de installatie gebruiken geen gevaar voor de gezondheid vormen.

Kunstgras is veiliger om op te spelen

Natuurlijk gras ontwikkelt depressies en gaatjes die een kind gemakkelijk kunnen laten struikelen. Wie kijkt naar de grond als ze hard vliegen om een ​​vliegende bal te vangen of de hond achterna te rennen? Natuurlijk gras loopt niet erg goed weg, vooral omdat velen van ons in de Bay Area kleigronden hebben. Dat betekent dat duikers en gaten veranderen in plassen als het regent, waardoor het voor uw kind gemakkelijker wordt om te glijden en vallen. Zelfs zonder de plassen, wordt echt gras glad wanneer het nat is.

Kunstgras doet dat niet. En het zal geen kale plekken of gaten ontwikkelen, omdat noch je ijverige hond, noch die vervelende gospels en mollen door kunstgras kunnen graven. Trouwens, in combinatie met ons multi-level installatiesysteem, voert kunstgras onder betere omstandigheden veel meer vocht weg dan echt gras. En het droogt ook snel. Het komt allemaal neer op een veiliger speeloppervlak voor kinderen.

Speciaal kunstgras voor speelplaatsen

Er zijn gespecialiseerde kunstgras producten op de markt die speciaal ontworpen zijn om gebruikt te worden als “vloer” onder speelstructuren. Je wilt dat je kind maximaal plezier heeft in de achtertuin, maar elke ouder maakt zich zorgen over blessures. Kunstgras met deze technologie vangt een klap goed op. Natuurlijk gras kan zacht aanvoelen voor je tenen, maar het voelt niet zacht aan als je kind erop terecht komt.

Lees tip:  Kooptips voor de juiste babyschoenen


Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website van www.sportvelden.nl
Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.