Dé klik met je kraamverzorgster

Na de geboorte van je kindje kan er veel op je afkomen: je moet wennen aan het ouderschap, een nieuwe ritme vinden, voor een heel klein hummeltje zorgen, het huishouden bijhouden en ondertussen zullen je familie en andere bekende ongetwijfeld staan te springen om op kraamvisite te komen. Geen zorgen, een kraamverzorgster helpt je om deze eerste weken door te komen. In het begin is het misschien even wennen, een volslagen vreemde die voor een bepaalde periode een groot aandeel heeft in het huishouden en de verzorging van je kindje. Dan is het wel zo prettig voor jou en je partner als er een klik is met de kraamverzorgster.

Maak van tevoren kennis met elkaar

Na de bevalling ben je waarschijnlijk wat vermoeider en heb je wellicht niet zo veel zin in gezellige babbels. Dan wil je liever de verloren uurtjes slaap inhalen. In sommige gevallen is het dan ook mogelijk om van tevoren al kennis te maken met de kraamverzorgster, zodat je weet wie je gaat helpen. Zo kan je ook alvast overleggen hoe jij de komende periode voor je ziet en wat je absoluut zelf wil blijven doen op het gebied van huishouden en de verzorging van je kindje. Het grote voordeel van een gesprek vooraf is dat jullie ontdekken dat jullie wellicht dezelfde interesses hebben of dezelfde mensen kennen. Hierdoor valt het ‘vreemde’ weg.

Geef je grenzen aan

Op internet valt over elk onderwerp wel iets negatiefs te lezen. Zo ook over ervaringen met kraamverzorging. Onze tip: laat je niet te veel meesleuren. Je weet niet wat er daadwerkelijk gebeurd is. Bedenk hoe jij de komende periode voor je ziet. De kraamverzorgster is er namelijk om jou te te helpen en te zorgen dat je een fantastische kraamtijd hebt. En gebeurt er iets wat je minder prettig vindt? Geef het dan gelijk rustig aan en krop het niet op.

Lees tip:  Muziekdoos baby – veel meer dan een vriendelijk wijsje

Focus op de positieve dingen

Na de bevalling heb je hopelijk het gevoel dat je op een roze wolk zit. De kraamverzorgster doet er alles aan om te zorgen dat dit zo blijft en dat je thuis een ontspannen start hebt. Je komt na verloop van tijd langzaam weer met je voeten op de grond, maar focus op de positieve dingen om dit heerlijke gevoel zo lang mogelijk vast te houden. De kraamverzorgster legt je zo veel mogelijk om de watten om naast voor je kindje en het huishouden ook voor jou te zorgen. Vertrouw op je verzorger, lach en geniet. Zo zal je zien dat jullie samen ook nog eens fijne momenten hebben en dat je het jammer vindt als je elkaar weer gedag moet zeggen.
Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.