Natuurlijk weet je pas echt hoe je baby eruit ziet wanneer deze geboren wordt. Maar een beetje fantaseren kan natuurlijk geen kwijt. Daarnaast zijn echo’s ook een hele goede oplossing als je je nieuwsgierigheid echt niet kan bedwingen. Naast dat je een paar echo’s vanuit je zorgverzekering krijgt kun je ook een extra echo laten maken en dat is een pretecho. Op deze echo kan je vaak al zien of je kindje een bos haar heeft of hoe het neusje eruit ziet.
De standaard echo’s
In Nederland krijg je vanuit je zorgverzekering twee echo’s aangeboden gekregen. DIt zijn de termijnecho en de 20-wekenecho. Het kan zo zijn dat je nog een aantal andere echo’s vergoed krijgt maar dit is vaak omdat er dan iets extra’s gecheckt moet worden zoals de ligging van je kindje of de groei. Als je ervoor kiest om een pretecho te maken wordt deze niet vergoed.
Waarom een pretecho laten maken?
Een pretecho is zoals de naam het al zegt een echo die vaak gemaakt wordt omdat het heel erg leuk is om te doen. Tijdens deze echo wordt er niet gekeken naar mogelijke afwijkingen bij de baby, wel kan het zo zijn dat er een gezien wordt en op dit moment wordt dat natuurlijk ook vertelt. Tijdens de pretecho kijk je eigenlijk op een groot scherm naar je baby en krijg je uitleg over de dingen die je ziet. Een pretecho is ook vaak een heel leuk moment om andere familieleden mee te nemen zoals de opa of de oma. Vaak is het zo dat dit bij een medische echo niet altijd mogelijk is. De beelden die vastgelegd worden tijdens de pretecho bij Pretecho&zo krijg je op een usb-stick mee naar huis. De duidelijkheid van de beelden hangt vaak wel af van de zwangerschapsduur.
Verschillende soorten pretecho’s
Wanneer je een pretecho laat maken heb je keuze uit verschillende soorten pretecho’s. Bij een 2D-pretecho zie je een dwarsdoorsnede van je baby in zwart-wit. Bij een 3D- pretecho zie je stilstaande beelden en wordt vaak opgebouwd uit meerdere 2D-beelden. Hierdoor is het vaak ook mogelijk om je kindje in kleur te zien. Dan is er ook nog een 4D-echo. Bij een 4D-echo zijn er bewegende 3D beelden in kleur te zien en dit wordt ook wel live 3D genoemd. Hierbij gaat het vooral om de bewegende beelden en is het ook vaak mogelijk om gelaatsuitdrukkingen van je kindje te zien.
Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.