Een babykamer zonder blauw of roze? Dat doe je zo!

Herken je dat gevoel? Je kunt bijna niet wachten tot jouw kindje er is. Je bent druk aan de slag met spulletjes in huis te halen voor jouw kindje. Eén van de belangrijkste dingen is natuurlijk: de babykamer. Maar hoe doe je dat als je geen roze of blauw wilt gebruiken? Wij helpen jou verder!

Niet helemaal zonder?

Mocht je toch wel roze of blauw terug willen laten komen, maar gewoon niet willen dat het overheerst. Dan kun je ook kiezen voor accenten in deze kleuren. Bijvoorbeeld een stoel in roze en lichtroze lijstjes aan de muur. Of kussens van verschillende groottes in poedertinten.  

Kies voor de juiste kleuren

Belangrijk is om als eerste een basiskleur te kiezen. Bijvoorbeeld wit, grijs of bruin. Je kunt ook voor zwart kiezen, maar hier wordt het al gauw erg somber door. Met de eerder genoemde kleuren krijg je een veel frisser en zachter resultaat. Als tweede kun je kleuren toevoegen. Favorieten zijn mintgroen, lichtoranje en zachtgeel. Ook muurstickers zijn in deze kleuren verkrijgbaar.

White Bear Plush Toy on Baby Mobile

Vrolijke accessoires

Om de kamer warm en speels te maken, maak je gebruik van de juiste accessoires. Vind je het lastig om de juiste accessoires te kiezen? Je kunt bijvoorbeeld met letters de naam van jouw kind op de muur spellen of zet een aantal houten letters in de kast. Ook met dieren zit je altijd goed. Hang schilderijtjes met plaatjes van hondjes of konijntjes. Of kies muurstickers van uiltjes.

Maak een plekje voor jezelf

Naast dat je wilt dat de kamer er mooi uitziet, is het ook belangrijk een hoekje voor jouw en je kindje te maken. Bijvoorbeeld een grote stoel waarin je jouw kindje de fles kunt geven of samen een boekje kunt lezen. 

Lees tip:  Quapi: voor vrolijke kinderkleding

Creëer verschillende materialen 

Wanneer je kiest voor een kleurcombinatie met veel wit, bruin en/of grijs, kan het al snel een beetje kaal worden. Je kunt die opleuken door andere materialen erbij te gebruiken. Bijvoorbeeld met hout, metaal, wol en fluffy materialen. Bijvoorbeeld een bedje van hout of een groot wit fluffy kleed op de grond.

Gebruik prints en accenten

Wat ook erg mooi staat, is het gebruik van prints. Bedek bijvoorbeeld de muur voor de helft met een sterrenprint in lichte kleur. Ook figuurtjes zoals hartjes en regenbogen zijn erg mooi. Ook hier geldt weer: bedek niet een te groot deel van de muur ermee. 
Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.