Ook tijd besparen met koken en de boodschappen?!

Ok, je bent zwanger of hebt net een kindje gekregen. Dan komt er een hele boel op je af. Voeden, slapen, je eigen sociale leven weer oppakken. Dan kan koken en de supermarkt wel eens last worden. Veel jonge gezinnen vinden het moeilijk dit te combineren met het dagelijks leven. Gelukkig is de online supermarkt er met een uitkomst; boodschappen bezorgen. Ook zijn er nog maaltijdservices en maaltijdboxen. Op deze laatste twee gaan we in dit artikel wat verder in. Het zijn twee manieren waarop jij tijd en geld kunt besparen, om volledig gefocust te kunnen zijn of je baby en gezin.

Dagverse maaltijden opwarmen in 5 minuten

Als eerste zijn er de magnetron maaltijden. Vroeger vies en ongezond, maar tegenwoordig best ok. Via de website maaltijdbutler.nl kun jij deze verse kant-en-klaar maaltijden vergelijken en kijken bij welk bedrijf jij deze wilt bestellen. Het voordeel is; binnen een paar minuten is de maaltijd opgewarmd en klaar om geserveerd te worden. Deze zijn ook zeer kindvriendelijk. Je hoeft zelf niet meer naar de supermarkt. Deze dagverse maaltijden worden ook gewoon thuisbezorgd. Wil je iets meer smaak en kwaliteit, of vind je het ook nog wel leuk om zelf te koken? Kies dan voor een maaltijdbox.

Koken met een maaltijdbox

Als tweede optie kun je kiezen voor een foodbox. Dit zijn boodschappenboxen waarbij je recepten krijgt inclusief alle benodigde ingrediënten. Marley Spoon, Allerhande, Beebox en HelloFresh zijn bekende aanbieders in Nederland. Het voordeel is weer dat je zelf niet naar de winkel hoeft, en ook niet hoeft na te denken wat je wilt gaan eten. Je kunt zo’n box nu proberen in de aanbiedingen met voucher voor €25 korting op HelloFresh. Dit is alleen mogelijk voor nieuwe klanten. Andere actiecodes vind je op maaltijdbox.net. Vaak zet je binnen 30 minuten een maaltijd op tafel. Deze zijn wel iets voedzamer dan die kant-en-klaar maaltijden van maaltijdservices als Van Smaak, Uitgekookt en Apetito.

Lees tip:  Leuke dingetjes om te hebben tijdens je zwangerschap

Wat zijn jouw ervaringen?
Heb jij ervaring met een maaltijdservice of maaltijdbox? Wat zijn de voordelen en nadelen voor jou? Bespaar je veel tijd? Wat heb jij gedaan met de extra tijd die je hebt gekregen door het niet hoeven doen van boodschappen of koken? Laat hieronder een reactie achter en kom in contact met andere moeder en vaders.
Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.