Baby EHBO redt levens

Baby EHBO is niet iets waar je gelijk aan denkt als je een positieve zwangerschapstest hebt of je kleintje heerlijk hoort brabbelen tegen de teddybeer in de box. Baby’s? Dan denk je aan flesjes geven, boekjes voorlezen en natuurlijk eindeloos knuffelen. Maar als het mis gaat, en je weet niet wat je moet doen, is de paniek compleet.

Waarom een EHBO voor baby’s cursus?

Natuurlijk weet je dat je een pleister-met-plaatje op zijn zere knie moet plakken en een wonderkusje moet geven op een schaafwondje. Maar kinderen doen van alles, en zien nog geen gevaar. Als volwassene zie je het gevaar wel, maar je kunt helaas niet alles voorkomen. Je hoopt dat je de kennis die je opdoet bij de cursus baby EHBO nooit nodig hebt, maar als de situatie daar is, dan wens je één ding: dat je weet wat je moet doen.

Wat leer je?

Via ehbobureau.nl leer je bijvoorbeeld wat je moet doen als je kleine ukkepuk een strijkkraal in zijn neus heeft geduwd. Zo’n situatie kan erg gevaarlijk zijn, omdat de strijkkraal in de neusholte van je kindje terecht kan komen, en daar krijgt de huisarts hem ook niet meer uit. Ook leer je wat je moet doen bij bijvoorbeeld een tekenbeet terwijl je op vakantie in the middle of nowhere bent, als je kindje kokend water over zich heen krijgt of zijn handje brand aan het strijkijzer. Even verslikken gebeurt bij ieder kindje, maar wat moet je doen als je kind zich zo erg verslikt dat hij geen adem kan halen? Of als hij een hap doorslikt zonder te kauwen? Ook leer je omgaan met diverse soorten wonden en bewusteloosheid.

Lees tip:  Wat zijn de belangrijkste factoren waar rekening mee moet worden gehouden bij het kiezen van werkschoenen voor zorgmedewerkers?

Liever niet…

Het is toch veel leuker om een workshop bonbons maken te volgen dan een cursus baby EHBO. Maar de struisvogeltechniek van kop-in-het-zand is niet de meest verstandige. Door je kennis te vergroten, worden leventjes gered. Het EHBO Bureau regelt workshops waarbij de docent zelfs bij je thuis komt. Neem geen risico en volg een cursus baby EHBO.
Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.