baby

Jouw baby leren slapen met slaaptraining

Baby’s horen meer te slapen dan volwassenen. Dit komt doordat zij zich nog volledig moeten ontwikkelen. Het is echter niet vanzelfsprekend dat je baby goed slaapt. Een baby kan namelijk niet praten en vertellen wat er bij hem of haar dwarszit. Dit kan liggen aan bijvoorbeeld te veel licht in de kamer, de baby is nog niet moe of dergelijke. Dit kan allemaal opgelost worden door middel van slaapcoaching.

Wat gebeurt er allemaal als een baby niet goed slaapt?

Baby’s die niet goed slapen, kunnen chagrijnig zijn en moeilijk te troosten zijn. Dit kan erg vervelend zijn voor jou als ouder maar ook voor je baby. Je baby heeft namelijk ook behoefte aan een goede nachtrust om optimaal te kunnen groeien en ontwikkelen. Daarnaast kan het ook effect hebben op de rest van het gezin. Wanneer iedereen in huis moe is, kan dit leiden tot irritatie en onrust. Baby’s die goed slapen, zijn daarentegen vaak rustiger en makkelijker te troosten.

Wat is slaaptraining?

Slaaptraining is een methode waarbij je baby leert om beter te slapen. Hierbij wordt er rekening gehouden met de persoonlijkheid van je baby en de oorzaken van het slechte slapen. Op basis hiervan wordt er een plan opgesteld waarin stappen staan beschreven om het slapen van je baby te verbeteren. baby’s kunnen bijvoorbeeld leren om in een rustiger slaapritme te komen, beter te slapen in een donkere kamer of weer sneller in slaap te vallen na het drinken van de fles. baby’s leren slapen met behulp van verschillende technieken en oefeningen die aansluiten bij wat er nodig is voor jouw baby.

Lees tip:  Blachout Rolgordijnen met Zijgelijding

Voor iedere baby is er wel een geschikte slaaptraining te vinden. Er zijn diverse boeken over het onderwerp te verkrijgen, maar er bestaan ook slaapcoaches zoals Slaapkops. Op Slaapkops.nl kun je een slaapcoaching traject afnemen waarbij je een slaapplan voor jouw baby op maat krijgt.

Voor de ouders die het zodanig interessant vinden en meerdere mensen hiermee willen helpen bestaat er ook een Slaapkops baby slaapcoach opleiding. Deze opleiding is vergelijkbaar met de Gentle Sleep Coach opleiding, echter is de Slaapkops Baby opleiding ook beschikbaar in het Nederlands en een stuk minder prijzig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.