Waar op letten bij het kopen van een kinderautostoel

Waar op letten bij het kopen van een kinderautostoel

Het kopen van een kinderautostoel is nog niet zo makkelijk als dat het misschien lijkt. Door de ruime keuze uit verschillende type kinderzitjes kan het vinden van de beste autostoel nog wel eens lastig zijn. Daarom geven wij hieronder een aantal tips waar je op moet letten.

Tip! Bekijk hier de best verkochte kinderautostoelen!

1. Vergrendeling

Alle auto’s die na 2002 zijn geproduceerd beschikken over een compatibel systeem, waarop autostoeltjes met een ISOFIX systeem rechtstreeks aan de achterbank vastgemaakt kan worden. Een gordel gebruiken is dus niet meer nodig. Een kinderautostoel met dit type vergrendeling is erg vlot te installeren en het stoeltje zit veilig vast.

2. Reiniging

Een autostoeltje kan wel eens héél vuil gemaakt worden. Afneembare en wasbare stoelbekleding is dan ook aangeraden, zodat je het stoeltje gemakkelijk schoon kunt maken. Je kan ook kiezen voor een autostoeltje met afneembare bekleding, dan kan je overwegen om er een extra hoes om heen te gebruiken. 

3. 5-punten harnas

Als je op zoek gaat naar een autostoel dan kom je deze term zeker tegen. Een 5-punten harnas verwijst naar de riempjes die gebruikt worden om het kindje mee te beveiligen. Er zijn riempjes voor de dijen, schouders en één voor tussen de benen. Ook zijn deze riempjes verstelbaar, waardoor het stoeltje ook aangepast kan worden aan de grootte van het kind.

4. Comfort

Naast de veiligheid is het comfort voor je kind natuurlijk ook enorm belangrijk. Daarom adviseren wij om te kiezen voor een autostoel met hoofdsteun. Dit zorgt ervoor dat je kindje extra comfortabel zit. Echter is het belangrijk dat de hoofdsteun speciaal voor de autostoel ontworpen is. Zelf een extra kussen aanbrengen is niet veilig!

Lees tip:  Top Down Bottom Up Plisségordijnen: Een Stijlvolle en Praktische Raambekleding Optie

5. Zijdelingse impact protectie

Bij het kiezen van een kinderzitje is het belangrijk om te letten of deze is voorzien van zijdelingse impact protectie. De autostoelen die “side-impact tested” zijn bieden goede bescherming bij zijdelingse impact, bijvoorbeeld door een aanrijding. Het veiligst kan je de kinderautostoel in het midden van de achterbank plaatsen.1 reactie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.