Kraamzorg: wat is er veranderd door Corona?

Het zijn gekke tijden waarin we momenteel leven, dat is wat je overal hoort. Dit is ook zeker zo. Scholen en restaurants hebben ruim twee maanden dicht gezeten. In de maatschappij is er ontzettend veel veranderd. Afstand houden is de norm geworden. Wat zijn de gevolgen van deze maatregelen op de kraamzorg?

Verandering

De kraamzorg probeert om de veranderingen tot een minimum te beperken en de zorg zoveel mogelijk op een normale manier door te laten gaan. Toch ontkomt ook de kraamzorg er niet aan dat zij gevolgen van de maatregelen zullen ondervinden. Zo zullen zij geen handen meer schudden bij aankomst en vertrek, en de kraamverzorgende zal vaker haar handen wassen dan normaal. Als een kraamverzorgende last heeft van klachten, blijft zij uit voorzorg thuis. Verder zal de anderhalve meter afstand zo veel mogelijk in acht worden genomen. 

Wat kan je zelf doen?

Om de kraamverzorgende zo goed mogelijk het werk te kunnen laten doen, worden er enkele dingen gevraagd van de klanten. Het belangrijkste is dat je het te allen tijde moet laten weten als je klachten hebt zoals koorts of hoesten. Je kan dan samen met je kraamverzorgende overleggen wat het beste is om te doen. Ook wordt er gevraagd om slechts één en dezelfde persoon op bezoek te krijgen ten tijde dat de kraamhulp aanwezig is. Dit is om zo veel mogelijk risico uit te sluiten. Probeer ook het boodschappen doen zoveel mogelijk te beperken tot een keer in de week. Nog beter is het om je boodschappen thuis te laten bezorgen. Uiteraard moet je bij het verlaten van de woning altijd de anderhalve meter maatregel in acht houden. Probeer het kraambezoek zoveel mogelijk tot een minimum te beperken.

Lees tip:  Over de pretecho

Samen doen

Op deze manier proberen we de werkomgeving zo veilig mogelijk te maken voor de kraamverzorgende. Helaas moeten we in deze tijden allemaal offers brengen. Ideaal is het zeker niet, maar we zullen het met ons allen moeten doen. Als alles voorbij is kunnen we alle gemiste tijd met elkaar weer inhalen, tot die tijd is het even behelpen met elkaar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.