Luisterkind afstemming

Jouw kindje aan het woord in Luisterkind afstemming

Het ouderschap kan een hele uitdaging zijn. Zeker als je kindje nog niet kan praten, kan het bij onduidelijkheden even zoeken zijn naar antwoorden. Wat als je kindje nog niet goed doorslaapt, na maanden ’s nachts wakker liggen? Of onbeheersbaar blijft huilen, zonder dat hier werkelijk een aanleiding voor gevonden wordt? Ook bij oudere kinderen kunnen zich dingen voordoen, waarbij je met de handen in het haar zit en niet goed weet wat een goede oplossing kan zijn. Uiteraard wil je jouw kindje de beste steun en support geven, om juist vrolijk en zelfverzekerd te zijn. Wanneer het dan gepest wordt op school of niet goed meekomt in de hedendaagse verwachtingen, kan aandacht en inzicht voor wat speelt, welkom zijn. In een Luisterkind afstemming door Practice Adora krijgt jouw kindje het woord en kan het delen wat op zijn of haar hart ligt.

Samen in gesprek voor een oplossing

In een Luisterkind afstemming wordt op afstand contact gelegd met het innerlijk weten van jouw kindje. Ondanks dat het nog erg jong is, heeft het zeker al veel te zeggen. En weet het precies waar het knelt en wat kan helpen om verandering in een situatie te brengen. Kinderen zijn erg gevoelig en nog volledig afgestemd op onderliggende dynamieken, waar volwassenen vaak aan voorbij gaan. In een zachte communicatie, volledig afgestemd op het kind, kan hij of zij vertellen waardoor bepaalde dingen moeilijk zijn en welke steun de ouder hierin het beste kan bieden. Een Luisterkind afstemming biedt een luisterend oor, zonder dat er verder iets van het kind wordt verlangd. Vaak ondervindt het vraagstuk door de wezenlijke aandacht en interesse direct al een positieve draai.

Lees tip:  Uitwasbare luiers: Hierom kies je ervoor

Verhaal doen in Luisterkind afstemming

Als ouder kun je elke vraag stellen, waar je graag meer duidelijkheid over ontvangt. Wanneer je kindje niet zindelijk wordt, of zich minder sociaal lijkt op te stellen, kan het fijn zijn om tot de kern van het probleem te komen. Wellicht liggen er redenen aan ten grondslag, waar je zelf niet direct aan had gedacht. Jouw kindje kan het je haarfijn uitleggen, juist doordat het zich gezien en gehoord voelt tijdens een gesprek dat met de afstemming op gang komt. Zonder druk of verwachtingen, kan jouw kindje zijn of haar verhaal doen en aangeven waardoor bepaald gedrag getoond wordt en wat het nodig heeft om zich weer goed in eigen vel te voelen. Lees hier meer over wat een Luisterkind afstemming voor jou en jouw kindje kan bieden.

Foto: Josh Willink at Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.