Is er een groot verschil tussen normaal en educatief speelgoed?

De vraag die vaak wordt gesteld is of er een groot verschil is tussen normaal speelgoed en educatief speelgoed. Het antwoord is dat het wel meevalt maar er zeker enige verschillen zijn. De term educatief speelgoed is makkelijk te vertellen en zeker populair onder ouders. Hierdoor zullen winkels en fabrikanten het zeker overwegen of het voordelig is voor het betreffend product om het educatief te noemen. Dit komt zelfs voor bij producten die niet eens tijdens de ontwikkeling als educatief waren bedoeld. Hierdoor hebben wij dit artikel geschreven om een duidelijk verschil te geven in de termen.

Wat is educatief speelgoed?

Educatief speelgoed is speelgoed waarbij het is ontworpen om een educatief doel te dienen voor de kinderen tijdens het spelen ermee. Vaardigheden wordt bewust verbeterd tijdens het spelen ervan en dit wordt ook vermeld op de producten. Verschillende vaardigheden kunnen worden verbeterd, denk hierbij aan; motorische vaardigheden, sociaal-emotionele vaardigheden en het herkennen van vormen en cijfers/letters. Het educatief speelgoed is dus bewust ontworpen met een doel. Dit is bij normaal speelgoed niet het geval.

Combinatie plezier hebben en leren

De combinatie in educatief speelgoed tussen leren en lol hebben is enorm belangrijk onder de ontwerpers. Wanneer speelgoed niet leuk is om mee te spelen zal een kind er ook niet mee spelen. Dus het educatief speelgoed is zo ontworpen en gebouwd om bekend te zijn voor het kind en de interesse wekt. Het kind beslist meestal wat voor speelgoed hij of zij wilt dus is dit heel belangrijk. Veel educatief speelgoed bevat hierdoor ook leuke vormen en figuren op de verpakkingen en op het speelgoed. Dit zorgt ervoor dat het een van de eerste keuzes wordt voor het kind om mee te spelen. Dit vinden ouders ook heel prettig bij het kopen van het speelgoed.

Lees tip:  Zo verzorg je de tanden van je baby

Babygym

De babygym is een goed voorbeeld van educatief speelgoed voor baby’s. Een babygym is eigenlijk een soort van speelparadijs voor een baby. Binnen deze babygym kan een baby spelen met educatieve elementen die de interesse zeker wekken en de vordering van vaardigheden zeker stimuleert. De verschillende mogelijkheden in babygyms zijn zeker belangrijk te onderscheiden. Een ouder kan zelf meestal wel een goede indicatie maken wat het beste is voor zijn of haar kind, hierover hoeven wij geen advies over te geven. Wij adviseren om bij het kijken naar een babygym naar deze website te gaan: https://educatieve-speelgoed.nl/product-categorie/baby-peuter/babygym/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.