Nooit meer koude voetjes met babyslofjes

Er komt een moment waarop je kindje zo ver is dat het zich op wil trekken en probeert te gaan staan. De volgende stap zal dan lopen zijn. Op zo een moment is het tijd om het eerste schoeisel voor je kindje te kopen. Dit in de vorm van babyslofjes. Schoentjes met een harde zool zijn nu nog niet verstandig om te gaan dragen. Door het dragen van babyslofjes houden de voetjes nog contact met de vloer en hebben de voetjes nog meer dan voldoende bewegingsvrijheid. Je kindje zal dan ook geen last meer hebben van koude voetjes. Waar moet een babyslofje aan voldoen?

Waar let je op bij het kopen van babyslofjes?

Bij het kopen van babyslofjes moet je er goed op letten dat ze gemaakt zijn van soepel leer. Er moet een ruw zooltje onder zitten waardoor er een stevigere grip is. De leren babyslofjes kunnen ook niet zo makkelijk uitgetrapt worden. Hierdoor blijven de voetjes van je kindje ook lekker warm.

Let er wel op dat je geen babyslofjes van nep leer of plastic koopt. Deze ventileren een stuk slechter waardoor de babyslofjes veel sneller zullen gaan zweten. Zorg er ook voor dat de slofjes lekker ruim zitten. De voetjes gaan nog groeien en moeten daar ook in de babyslofjes de ruimte voor hebben.

Wanneer wissel je het babyslofje in voor een babyschoentje?

Als je kindje al een aantal weken goed en zelfstandig kan lopen, zou je het babyslofje kunnen inruilen voor een babyschoentje. Bij babyslofjes en babyschoentjes is het belangrijk dat het van flexibel materiaal gemaakt is.

Lees tip:  Tips voor het kopen van een babynestje

Wanneer je kindje nog niet kan lopen is een babyslofje erg comfortabel en flexibel voor de voetjes van je baby. Een babyschoentje geeft al veel meer stevigheid dan een babyslofje. Maar dat is dan ook wel nodig om ervoor te zorgen dat je kindje steeds beter kan gaan lopen.

Hoe weet je welke maat babyslofje je moet hebben?

Als je erachter wil komen welke maat slofje je voor je kindje zou kunnen kopen, dan zou je dit het best kunnen meten als je kindje slaapt. De voetjes zijn dan in ontspannen toestand. De tenen zijn dan niet opgekruld. De meetresultaten zullen dan heel nauwkeurig zijn.

De babyslofjes mogen nog lekker ruim zitten. Maar wanneer je schoentje gaat kopen, dan kun je dit beter niet op de groei doen. Doe je dat wel, dan is het lastiger voor je kindje om te leren lopen.

Tip: Kloffiesenkoffies.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.