Spelletjes om met je baby te spelen

Of je nu voor het eerst een ouder bent of een doorgewinterde professional, het lijdt geen twijfel dat ouderschap een ontmoedigende taak kan zijn. Een van de meest voorkomende vragen van nieuwe ouders is “welke spelletjes kan ik spelen met mijn baby?” Dat is een terechte vraag, vooral omdat de meeste adviezen gaan over het disciplineren van de kleine of het in slaap krijgen van de baby. Maar spelletjes spelen met je baby is een belangrijk onderdeel van zijn ontwikkeling en ze spellen natuurlijk nog geen scrabble. Het helpt hem niet alleen een band met jou op te bouwen, maar het stimuleert ook zijn geest en helpt hem de wereld om hem heen te leren kennen. Dus zonder verder oponthoud, hier zijn enkele spelletjes die je met je baby kunt spelen.

  1. Kiekeboe: Dit tijdloze spel is favoriet bij zowel baby’s als ouders. Om het te spelen verberg je je gezicht achter je handen en zeg je “kiekeboe” als je jezelf laat zien. Je baby zal genieten van de anticipatie en de verrassing dat je uit het niets verschijnt. En hij of zij zal er ook nog om moeten lachen!
  2. Pat-a-Cake: Dit klassieke spel is gemakkelijk te spelen en bevordert de fijne motoriek. Klap in je handen terwijl je het kinderrijmpje “Pat-a-cake, pat-a-cake, bakker’s man” opzegt Terwijl u het rijmpje opzegt, moedigt u uw baby aan met u mee te klappen. Je kunt hem zelfs laten proberen het deeg te kloppen als je je moedig voelt!
  3. Ring Around the Rosie: Dit spel is perfect voor als je kleintje mobiel begint te worden. Om het te spelen houd je je baby vast en loop je in een cirkel terwijl je het kinderrijmpje “Ring rond de roos” zingt Terwijl je loopt, val je (zachtjes!) neer aan het einde van het rijmpje voor nog meer plezier. Uw baby zal het leuk vinden om deel te nemen aan dit dwaze spel en krijgt ook nog eens veel beweging!
Lees tip:  Spelen met LEGO Star Wars: wat zijn de voordelen?

Conclusie
Dit zijn slechts een paar spelletjes die u met uw baby kunt spelen om de band te bevorderen, zijn geest te stimuleren en te zorgen voor ouderwets plezier! Dus als je de volgende keer niet weet wat je met je kleintje moet doen, denk er dan aan dat de eenvoudigste spelletjes soms de beste zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.