Spelen met LEGO Star Wars: wat zijn de voordelen?

Het spelen met LEGO Star Wars heeft voor veel kinderen ontzettend veel voordelen. Allereerst is het natuurlijk al ontzettend leuk dat de kinderen met hun eigen superhelden kunnen spelen. Daarbij komt ook dat ze eerst de nodige moeite moeten doen, voordat het dan eindelijk zover is. Er zijn dus verschillende facetten die een belangrijke rol spelen, voordat het daadwerkelijk zover is en ze ermee kunnen spelen. Dit heeft vanuit verschillende invalshoeken enorm veel voordelen. Niet voor niets is LEGO daarom dus ook al tientallen jaren zo ontzettend populair. Om je een idee te geven welke voordelen het allemaal heeft, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Concentratie

Wanneer je als kind begint aan je eerste LEGO Star Wars bouwwerk, dan zul je al snel merken dat het niet zo makkelijk is als dat je op voorhand misschien wel had gedacht en ook had gehoopt. Wat je namelijk vaak ziet en dat is vooral bij jonge kinderen, is dat de spanningsboog ontzettend klein is. Veel kinderen van een jaar of 6 kunnen zich vaak niet langer dan een minuut of 20 concentreren. Wanneer je dan met een flink LEGO Star Wars bouwwerk bezig bent, dan zul je aan deze 20 minuten niet genoeg hebben. Op deze manier leer je ze dus spelenderwijs dat het belangrijk is om geconcentreerd te blijven. Doen ze dit niet, dan zullen ze merken dat ze foutjes beginnen te maken en opnieuw moeten beginnen en het dan nog langer duurt voordat ze er mee kunnen spelen.

Lees tip:  Bescherming tegen extreme temperaturen op werkvloer

LEGO Star Wars is goed voor de ontwikkeling

Spelen met LEGO Star Wars is goed voor de ontwikkelingen van een kind. Niet voor niets zijn veel wetenschappers daarom dus ook razend enthousiast over het spelen met lego. Door hiermee te spelen, leer je een kind verschillende dingen met elkaar combineren. Ze moeten namelijk het geduld bewaren dat ze eerst iets moeten bouwen voordat ze ermee kunnen spelen en ook is het belangrijk dat ze stap voor stap doen wat er van ze wordt gevraagd. Op deze manier leer je het brein bezig te zijn met verschillende dingen en zorg je ervoor dat het kind ziet wat oorzaak gevolg is in deze. Op het moment dat het niet af is, kan er niet mee worden gespeelt. Kortom, goed voor de cognitieve ontwikkeling van het brein van je kind,

Leuk om te doen

Alle educatieve zaken zijn natuurlijk allemaal super leuk, maar nog belangrijker is dat je kind het ook leuk vindt. We kunnen je verzekeren dat dit zeker het geval is. Vooral omdat ze ook zien wat het uiteindelijke resultaat zal gaan worden. Dus wil jij nu samen met je kind aan de slag met het eerste of volgende LEGO project? Kijk dan online naar de verschillende LEGO aanbiedingen, zodat je zeker weet dat je de juiste prijs betaalt. Het voordeel aan online shoppen, is dat je het vaak al de volgende dag in huis hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.