Zwanger, en nu? Wat moet ik allemaal kopen?

Gefeliciteerd met je zwangerschap! En nu.. nu moet je van alles gaan regelen, er moet heel wat babyspullen komen; een babykamer, heel veel kleertjes, een kinderwagen, positiekleding en nog veel meer. Misschien denk je wel owh hellup. Wees gerust heel veel moeders gingen je voor en in deze blog krijg je wat praktische tips.

Wanneer begin je met het kopen van de babyspullen?
De beste tijd om je babyspullen in huis te halen is na het eerste trimester en voordat je 35 weken in verwachting bent. Dat is de periode dat je jezelf waarschijnlijk het fitste voelt en ook nog niet heel veel last hebt van je dikke buik. Koop dan eerst de meeste essentiële benodigdheden voordat je gaat kijken naar alle schattige en lieve producten.

Wat zijn de meeste essentiële babyspullen?
In een geboortezorgwinkel zijn babyuitzetlijsten beschikbaar waar je op kan zien wat je nodig hebt voordat je kindje komt. Grofweg kan je aanhouden dat je volgende producten voor de slaapplek nodig hebt; een ledikant of wiegje met matras en beddengoed, goedgekeurde kruiken en warme dekens. Voor het vervoer van je baby moet je autostoel voor baby’s aanschaffen, daarnaast is een wandelwagen prettig, zodat je er ook op uit kan. O de baby veilig en warm weg te leggen is een box ook raadzaam om aan te schaffen, daarin kan de baby en later je opgroeiende kindje lekker spelen zonder dat het gevaarlijk is. Denk tenslotte aan de aanschaf van de eerste baby kleertjes. Voor advies hoeveel babykleertjes de eerste periode nodig hebt kan een geboortezorgwinkel je ook helpen.

Hoe kan ik de benodigde babyspullen komen met een klein budget?
Je kan dan overwegen (een aantal) producten tweedehands te kopen. Van tweedehands producten ligt de prijs vaak veel lager en het kan nog prima zijn. Vaak is het ook nog leuk om er echt je eigen meubeltjes van te maken, door het ledikantje bijvoorbeeld een leuk kleurtje te geven. Ook kan je in je omgeving vragen of er producten zijn die je kan lenen.

Geniet van deze periode!

Lees tip:  Massage Hilversum: Dit kun je allemaal verwachten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.