4 verschillende soorten kinderwagens

Bij het kopen van een kinderwagen sta je voor veel keus. De hoeveelheid babyproducten die er zijn kunnen voor nieuwe ouders best overweldigend zijn. Voordat je de diepte in gaat is het natuurlijk handig om te weten welke soorten kinderwagens er eigenlijk allemaal zijn. Hier leggen we de basics uit die je hopelijk een betere beeld geven.

De verschillende typen kinderwagens.

De huidige kinderwagen kunnen we verdelen in 4 verschillende categorieën.
De combiwagens, buggy’s, hardloopwagen en duo combiwagens of duo buggy’s.

De combiwagen

De combi kinderwagens is het meest gangbare vervoermiddel voor baby’s & peuters tot een leeftijd van ongeveer 4 jaar. Het handige aan de moderne combiwagen systeem is dat je deze kunt gebruiken met een reiswieg, zitje en een autostoel. Een autostoel is vaak niet inbegrepen en zal dan los bijgekocht moeten worden. Combiwagens komen met 3 of 4 wielen. De 4 wielen variant is vaak stabieler dan de 3 wieler maar neemt door de extra wiel natuurlijk iets meer ruimte in beslag.

De buggy

Een buggy is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 maanden. Het kind moet natuurlijk zelfstandig kunnen zitten. De buggy dient in principe dezelfde functie als een kinderwagen met en zitje.
Het handige aan buggy’s is dat ze licht en compact zijn. Hierdoor zijn buggy’s zeer geschikt voor kortere en spontane ritten met je kind. Waar wel rekening mee gehouden moet worden is dat het kindje minder ruimte heeft. De vaak rechte rugleuning van een buggy levert ook minder rugsteun. Daarom is het nog steeds aangeraden tot een leeftijd van ongeveer 4 een combikinderwagen te gebruiken.

Lees tip:  De voordelen van een draagzak

De hardloopwagen

Zoals de naam al doet vermoeden is de hardloopwagen het meest geschikte voor het hardlopen met je kind. Hardloopwagens hebben 3 wielen die tevens ook groter zijn een die van een normale kinderwagen. Deze zorgen voor meer stabiliteit op een sneller tempo. Hardloopwagens zijn ook door hun lengte stabieler maar niet zeer compact wat ze niet geschikt maakt voor bijvoorbeeld het reizen in het openbaar vervoer. Waar opgelet moet worden bij deze kinderwagens is de afstand en hoogte tussen jouw lichaam en duwstang. Dit omdat je grotere stappen maakt tijdens het hardlopen.

Duo kinderwagens of duo buggy’s

Duo kinderwagens of duo buggy’s dienen natuurlijk dezelfde functie als kinderwagens of buggy’s met uiteraard als voordeel dat je 2 kinderen tegelijkertijd kunt vervoeren. Duo kinderwagens komen in 2 verschillende varianten: 2 kinderen naast elkaar of schuin boven/achter elkaar.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.