De babykamer versieren met stickers

Een baby die op komst is, is voor veel mensen een belangrijke gebeurtenis. De meeste ouders besteden dan ook veel aandacht aan de babykamer. Bij het eerste kind moet er van alles worden aangeschaft. Je hebt sowieso een bedje, een kledingkast en een commode nodig. Dan komt nog de aankleding van de kamer. Ga je de muren schilderen of behangen. Wat voor gordijnen neem je. Stickers worden ook steeds meer gebruikt om de babykamer een persoonlijk tintje te geven. Hier zijn verschillende stickers geschikt voor. In dit blog zetten we er een aantal voor je op een rij.

Verschillende soorten muurstickers

Muurstickers heb je in allerlei soorten en maten. Je kunt een muursticker nemen met een illustratie. Bijvoorbeeld een Disney- of tekenfilmfiguur. Als je al een naam hebt uitgekozen voor je toekomstige kind kun je die met letters op de muur zetten. Je kunt ook meerdere losse stickers kopen en daar een muur mee versieren. Denk bijvoorbeeld aan sterren, hartjes, bootjes. Ook een leuke foto is mogelijk. Bijvoorbeeld de eerste foto van jullie baby.

Of neem een of meerdere raamstickers

Behalve muurstickers kun je ook raamstickers gebruiken om de babykamer op te fleuren. Je hebt verschillende soorten. Zo heb je dubbelzijdige raamstickers. Het leuke daarvan is dat je zowel binnen als buiten dezelfde opdruk ziet. Ook is het mogelijk om raamstickers te maken van statisch vinyl. Het voordeel hiervan is dat je de sticker makkelijk kunt verwijderen. Ook heb je na verwijdering geen last van lijmresten. Dit is handig als je na verloop van tijd een andere sticker op je raam wil plakken. Bijvoorbeeld omdat je kind wat ouder is en de afbeelding niet meer bij de leeftijd past.

Ook deurstickers zijn leuk voor de babykamer

Lees tip:  Spelen met Lego Duplo is goed voor de ontwikkeling van je kind

Voor een babykamer kun je ook deurstickers laten maken. Plak bijvoorbeeld de naam van je kind met een sticker op de deur. Net als bij muurstickers en raamstickers is er van alles mogelijk. Je kunt de letters van de naam laten uitsnijden, zodat je alleen een tekst ziet. Of een mooie afbeelding van je kind met daarop de naam op de deur plakken.

Stickers hebben meerdere voordelen

Stickers gebruiken voor de aankleding van de babykamer heeft meerdere voordelen. Stickers heb je zo in huis. Dus als je van te voren niet wilt weten of je een meisje of jongen krijgt, kun je de kamer in een neutrale kleur maken. Met stickers kun je de babykamer na de geboorte makkelijk personaliseren. Als deze baby je tweede of derde kind is, heb je vaak nog wel de spulletjes die je bij de vorige kinderen gebruikt hebt. Het kan zelfs voorkomen dat deze nieuwe baby in dezelfde kamer komt te slapen als de vorige. Met stickers kun je de kamer toch zodanig aankleden dat deze niet helemaal hetzelfde is als bij je vorige kind. En dat zonder grote veranderingen of dat je veel geld moet uitgeven.
Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.