Een konge familie

Op kraamvisite!

Rond een bepaalde leeftijd merk je het vanzelf: al je leeftijdsgenoten beginnen kinderen te krijgen. Misschien heb je er zelf ook al een of twee! Het is altijd bijzonder leuk om op kraamvisite te gaan bij een pasgeboren kindje, en kennis te maken met een nieuwe leven. Maar wat neem je mee als kraamcadeau? Wij hebben een paar leuke tips voor je op een rijtje gezet.

1) Een knuffel

De knuffel is natuurlijk de absolute klassieker onder de kraamcadeaus. Knuffels geven kinderen een gevoel van veiligheid en dragen bij aan hun algemene ontwikkeling. Er zijn er natuurlijk duizenden te vinden, maar wees gerust: de schattige reismascotte The Bite-Sized Backpacker heeft een officieel onderzoek uitgevoerd naar wat nou precies de meest populaire knuffels zijn. Bekijk de lijst op zijn website voor meer details. Het onderzoek geeft exact aan waar de voorkeuren liggen, van teddyberen, honden en katten tot walvissen en garnalen!

2) Kleertjes

Geen enkele jonge ouder zal ooit klagen over een teveel aan baby kleertjes. Kwijlen, met eten spelen, over de grond rollen: baby’s zijn uitermate sterk ontwikkelt in het vies maken van kleren. De garderobe van een pasgeboren baby kan dan ook niet groot genoeg zijn. Kies voor een leuk rompertje, een schattig shirtje of een stoer broekje. Of overlaadt de kersverse ouders met een grote voorraad aan kleurrijke mini-sokjes!

3) Speelgoed

Babyspeelgoed is een geheel aparte niche. Het speelgoed moet goed tegen een stootje kunnen, en mag geen kleine onderdelen bevatten. Controleer daarom altijd goed of het speelgoed wat jij op het oog hebt wel geschikt is voor baby’s. Vergeet die stoere racebaan nog maar even, en ga voor een leuke blokkentoren, een babyratel of een ballenbaan voor baby’s. Voor een pasgeboren kindje is alles nog nieuw, dus ze zullen zelfs met het simpelste speelgoed nog niet snel uitgespeeld raken

Lees tip:  3 redenen waarom je als kersverse moeder een luiertas nodig hebt!

4) Een persoonlijk cadeau

Moderne printtechnieken maken het mogelijk om speelgoed, boekjes, dozen, stoeltjes, tafels en meer met een naam te bedrukken. Zo zijn er talloze unieke en originele nieuwe ideeën voor baby cadeaus ontstaan. Het is voor ouders altijd leuk om te zien dat je er aan gedacht hebt iets persoonlijks te bestellen, en ook het kind zal het naarmate het ouder wordt erg gaan waarderen. Besteed er de nodige aandacht aan om het juiste cadeau uit te zoeken, en let er natuurlijk ook goed op dat je de naam van het kindje goed spelt bij het doorgeven van de opdrukwens!

Waar valt de keuze op?

Je uiteindelijk keuze wordt zal deels afhangen van hoe goed je de ouders van de pasgeboren baby kent en wat je denkt dat zij op prijs zullen stellen. Natuurlijk hangt het daarnaast ook van jezelf af: wat vind jezelf leuk, en wat zou je absoluut niet willen krijgen? Een cadeau met een naam is leuk, maar soms hoef je het niet moeilijker te maken dan het is, en geeft een leuk geboortekaartje al een mooi persoonlijk tintje. Ga je toch het liefst uit van de wensen van de baby in plaats van de wensen van de ouders, dan zal een leuke knuffel zeker op prijs worden gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.